"Στους Βουλιαράτες υψώθηκε η σημαία της Βορείου Ηπείρου, παρουσία του Δημάρχου Δρόπολης"

Εκτενή αναφορά υπήρξε από τα αλβανικά ΜΜΕ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στους Βουλιαράτες Άνω Δρόπολης, με αφορμή την 104η επέτειο από την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα του Αργυροκάστρου argjirolajm.net την ώρα που τα επίσημα Τίρανα κλονίζονται από τα εσωτερικά προβλήματα, στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστου το Κίνημα για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπέιρου, με πρόεδρο τον Μόντη Κολίλα απαιτεί την προσάρτηση του Νότιου τμήματος της Αλβανίας.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα, σε μια συνάντηση με λίγους ανθρώπους και με το έμβλημα της Βόρειας Ηπείρου, ο Μόντης Κολίλας, ο οποίος λέγεται ότι είναι πρόεδρος του Κινήματος για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου  , δήλωσε ότι "σήμερα, στους Βουλιαράτες, με την ευκαιρία της επετείου του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, τιμούμε τους πολεμιστές που χάθηκαν το 1914 ".

Έλληνες υπήκοοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα ήταν επίσης παρόντες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο κέντρο του χωριού, πολύ κοντά στο γυμνάσιο και το γνωστό ως μνημείο των εθνικών εκπαιδευτών της ελληνικής κοινότητας, οι οποίοι σύμφωνα με τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μαρτύριο κατά τη διάρκεια του 1944-1990.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε κατά την 104η επέτειο του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας με παρουσία του Δημάρχου Δρόπολης Αχιλλέα Ντέτσικα. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως οι Έλληνες δεν είναι μόνο κάτοικοι αυτών των 99 χωριών που είναι αναγνωρισμένα από την αλβανική κυβέρνηση, αλλά ο Ελληνισμός στην Βόρειο Ήπειρο έχει ιστορία που ξεπερνά τα γεωγραφικά γνωστά όρια και περιλαμβάνουν περιοχές όπως η Πρεμετή , η Χιμάρα και η Κορυτσά.


Επιμέλεια apenadi.blogspot.com

Σχόλια