Δήμος Τιράνων: Προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια στην Ελλάδα ως ένδειξη της αλληλεγγύης μας


Τα Τίρανα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Αθήνα και της παρέχουν μια  βοήθεια για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την πυρκαγιά σε περιοχή της Αττικής.

Όπως το είχε υποσχεθεί πριν από δύο ημέρες, ο δήμαρχος των Τιράνων, Εριόν Βελιάι, πρότεινε στο
Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας των 50 χιλιάδων ευρώ, για να διευκολύνει τις συνέπειες των ζημιών που προκλήθηκαν από την τεράστια πυρκαγιά που σάρωσε προάστια της Αθήνας.

Στην ομιλία του, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Βελιάι δήλωσε ότι πρόκειται για μια μικρή βοήθεια, αλλά δείχνει ότι τα Τίρανα βρίσκονται στο πλευρό της Αθήνας στην αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής.

«Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα μας έπληξε όλους. Είναι μια τρομερή τραγωδία που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ένιωσα πραγματικά πόνο για όλους τους άνδρες τις γυναίκες και τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα μιας τόσο  ξέφρενης και μαζικής φωτιάς.

Αλλά, αισθάνομαι πολύ  υπερήφανος για την αλληλεγγύη που έχουν δείξει όλοι οι Αλβανοί πολίτες με τους γείτονές  μας τις δύσκολες αυτές ημέρες.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Δήμο Αθηναίων, όπου είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον ομόλογο μου όπου συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να αυξήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων μας.

Εξέφρασα στον συνάδελφό μου, τα ειλικρινή μου  συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των πολιτών των Τιράνων,  αλλά αποφασίσαμε- παρά τις μέτριες δυνατότητές μας να προσφέρουμε μια συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση και κατά κάποιο τρόπο των συνεπειών της τραγωδίας», δήλωσε ο Βελιάι.


(Στοιχεία από gazetatema.net)
echedoros-a.gr

Σχόλια