Για τρίτη φορά δεν έγινε δεκτή η αίτηση του Κωσταρίου για την καταπάτηση γης


Χθες στο Πρωτοδικείο Αγίων Σαράντα ανακοινώθηκε για τρίτη φορά αρνητική απόφαση για την πολυσυζητημένη υπόθεση υφαρπαγής γαιών του Κωσταριού με πλαστά χαρτιά. Το κατεστημένο της αλβανικής δικαιοσύνης για μία ακόμη φορά επαλήθευσε την αδιαλλαξία του απέναντι στα αιτήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σχετικά με το περιουσιακό εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες να αποφύγει την εκ θεμελίων εκδίκαση των καταπατήσεων. Και σ’ αυτή τη δίκη η απόφαση προσημειωμένη: “Δεν νομιμοποιείται ο Δήμος Φοινικαίων (παρομοίως και το χωριό) να ασκήσει αίτηση ” με την αιτιολογία ότι δεν είναι δικαιούχοι των γαιών (εν αντιθέσει με τις διαχρονικές αποφάσεις μεταβίβασης κοινοτικών δασών και βοσκότοπων του Υπουργικού Συμβουλίου στην τοπική αυτοδιοίκηση). Οι Κωσταρίτες, δια του δήμου Φοινικαίων στην πρόσφατη αίτηση ζητούσαν από το δικαστήριο να κριθεί παράνομη η απόφαση υπ αριθμό 455 ημερομηνίας 29.04.2003 στην οποία το ένα στρέμμα (!!!) αντιστοιχίστηκε με 1700 τετραγωνικά μέτρα(!!!), απ’ την οποία οι καταπατητές Μέτα επωφελήθηκαν 60 εκτάρια γης επιπλέον, «λιβαδίζοντας» πάνω από την Παναγιά την Κωσταρίτισσα περίπου 15 χρόνια στη σειρά. Ξανά ο συνήγορος του κράτους απών σε μια υπόθεση που αφορά άμεσα το κράτος.

Παρόντες, όπως συνήθως εδώ και 5 χρόνια στη σειρά οι Κωσταρίτες, που αυτή τη φορά δε συγκράτησαν την αγανάκτησή τους: Ζήτω η Αλβανική Δικαιοσύνη!!!- βροντοφώναξαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου! Και δίπλα τους αχώριστη η ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων που από την ίδρυσή του και σ’ όλη την πορεία του έχει ως πρώτη προτεραιότητα το περιουσιακό.

Παρά την αρνητική αυτή απόφαση, ο αγώνας μας για τις περιουσίες θα συνεχιστεί όχι μόνο για τις περιπτώσεις του Κωσταριού και της Κουλουρίτσας, αλλά και για όλες τις άλλες υφαρπαγής γαιών με παράνομες  αποφάσεις δικαστηρίων και επιτροπών Επιστροφής και Συμψηφισμού των Περιουσιών στο χώρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και, εφόσον η Αλβανική Δικαιοσύνη απέδειξε ότι δεν πρόκειται να απονείμει δικαιοσύνη στους Έλληνες, ο δρόμος μας είναι ανοιχτός προς τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς Δικαιοσύνης.


21 Φεβρουαρίου 2019
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΕΜΜ - MEGA

Σχόλια