4o μέρος του προγράμματος της "Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική"

Το πρόγραμμα της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική" αποτελείται από 6 μέρη.

Περίληψη τέταρτου μέρους: Πυρκαγιές, πλημμύρες, δάση, φυσικές καταστροφές.

Η προστασία απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι δύο ειδών Η πρόληψη για την αποφυγή τους και τα μέτρα ανακούφισης. Η Ανεξάρτητη Συμμαχία προτείνει:

Έλεγχο όλων των δημοσίων κτηρίων και των μεγάλων ιδιωτικών κτηρίων (άνω των 2000 τετραγωνικών μέτρων δόμησης) σπουδαιότητας από Σ3 και άνω, εντός Αττικής, που κατασκευάστηκαν πριν το 1985 με τον νέο Ευρωπαϊκό Αντισεισμικό Κανονισμό (Ευρωκώδικας 8 ) και τον ΚΑΝΕΠΕ (Κανονισμό Επεμβάσεων) αν ο πρώτος δείξει στατική ανεπάρκεια.

Ανάθεση σε ιδιώτες του καθαρισμού και του ελέγχου όλων των δικτύων ομβρίων. Κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Υλοτόμηση και αναδάσωση με μη κωνοφόρα δέντρα, όλων των εντός οικισμών αλσών και δέντρων και σε απόσταση 300 μέτρα από τις κατοικημένες περιοχές.

Ανάθεση σε εθελοντές, περιβαλλοντικές ομάδες, σχολεία, σχολές, συλλόγους και σε κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα τη δεντροφύτευση των περιοχών της Αττικής, που χαρακτηρίζονται δάση, με κατάλληλα δέντρα και θάμνους, ανθεκτικά σε πυρκαγιές και σε ξηρασία. Αν οι εθελοντές δεν υπάρχουν ή δεν αρκούν να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη. Να δοθεί η δυνατότητα υιοθεσία δάσους ή άλσους από σωματείο ή σχολή.

Η Αττική έχει την ατυχία της δεύτερης φονικότερης πυρκαγιάς σε όλο τον κόσμο, τον αιώνα που διανύουμε. Καθόλου τυχαίο, αφού και η τρίτη έγινε επίσης στην Ελλάδα. Προφανώς είμαστε η πλέον πολύνεκρη παγκοσμίως χώρα σε σχέση με τον πληθυσμό μας. Η έλλειψη οποιασδήποτε οργάνωσης και λογικής είναι κάτι παραπάνω από προφανής.

Αυστραλία - 2009 (173 νεκροί)

Ελλάδα - 2018 (100 νεκροί)

Ελλάδα - 2007 (77 νεκροί)

Σχόλια