Ψηφίζομε κατά συνείδηση!

Του Τηλέμαχου Λαχανά

Δεν θα σχολιάσω τα αποτελέσματα των εκλογών, σχετικά με την δικιά μας Α.Σ.Α., καθώς λίγα τα περιθώρια χρόνου, οι υποψήφιοι άγνωστοι για το σύνολο της Κοινότητάς μας, οπότε άγνωστο  και το τι πρεσβεύουν.

     Σημασία έχει  ότι η πρωτοβουλία, αν και αμελέτητη, απέδειξε ότι ανάμεσά μας υπάρχει ένα τεράστιο νεανικό δυναμικό, το οποίο, πέραν των γνώσεων που κατέχει, αν στραφεί προς την μελέτη και της δικιάς μας ιστορίας, μέσα από την οποία θα αναδυθούν και οι ιδιαιτερότητες της δικιάς μας Κοινότητας, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να οργανωθούμε κατά τρόπο να αντιμετωπίσουμε και την διχόνοια που μας επέβαλαν «άλλοι». Δεν μένει παρά να συγχαρούμε τους οργανωτές της πρωτοβουλίας και να ευχηθούμε στον νεοεκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο καλή αρχή και καλή επιτυχία. Το ίδιο και σε άλλους νεοεκλεγμένους συμβούλους διαμέσου διαφόρων συνδυασμών. Συνιστώ πάντως ότι όσοι νοιώθουν ότι έχουν μέσα τους «προζύμι» για να αναδειχτούν ευκαιρία να το αποδείξουν, στρεφόμενοι στους συλλόγους και τις αδελφότητες των χωριών τους, ώστε να λειτουργήσουν για τον σκοπό που οργανώθηκαν, καθώς σκούριασαν και οι σφραγίδες.

     Προς το παρών, όμως, το επόμενο βήμα είναι η στάση μας στις επαναληπτικές της Κυριακής. Επειδή έχουμε μακρά πείρα για το πόσο μας έχουν συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια, κόμματα και κυβερνήσεις, μην παρασυρθούμε από την παγίδα του «θά»!  Επομένως δική μου άποψη είναι ότι η ψήφος μας πρέπει να δίνεται «κατά συνείδηση» και μόνο, ώστε να συνειδητοποιήσουν φορείς και κόμματα ότι εκεί που μας χρωστούν δεν χαριζόμαστε. Και η ιστορία μας, αν και «καταχωνιασμένη», αν την διδαχτούμε  θα διαπιστώσουμε ότι μας χρωστούν πολλά. Κατά συνείδηση λοιπόν.   

Σχόλια