Περιοδεία του ΕΕΜΜ στα χωριά Καρρόκι, Γριάσδανη , Σμίνετση και Μαυρόπουλο

Το Καρρόκι, τη Γριάσδανη ,τη Σμίνετση και το Μαυρόπουλο επισκέφτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο που πέρασε το κλιμάκιο του Κόμματος των Ελλήνων με επικεφαλής τον πρόεδρο και ταυτόχρονα υποψήφιο δήμαρχο για το δήμο Φοινικαίων κ. Χρήστο Κίτσο. Στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολιτικού του προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση αντλεί από τους δημότες τα ποικίλα προβλήματα για να επικαιροποιήσει και συγκεκριμενοποιήσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει όταν μετά τις εκλογές αναλάβει τη διοίκηση του δήμου, διορθώνοντας και βελτιώνοντας ατασθαλίες του παρελθόντος.

Μικρά χωριά, μεγάλα προβλήματα. Τα τρία ορεινά της περιοχής της Λιβαδειάς επανέφεραν το διαχρονικό πρόβλημα της κατεστραμμένης υποδομής, την απομόνωσή τους από το κέντρο, την έλλειψη ιατρικής βοήθειας , την πολυέξοδη μετακίνηση από και προς το κέντρο του δήμου.
Σχετικά με το οδικό δίκτυο ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κίτσος τόνισε ότι θα είναι η άμεση και πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή της δακτυλίου Λιβαδειά-Ρίπεση-Νερμίσι , ενώ για την ιατρική βοήθεια ο γιατρός Νίκος Κούρης πρότεινε τη συγκρότηση ομάδας γιατρών της περιοχής που θα επισκέπτεται περιοδικά τα ορεινά αυτά χωριά και με τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής θα προσφέρει υπηρεσίες στους παρήλικες και ανάπηρους. Εντωμεταξύ υπήρξαν προτάσεις για το πώς μπορούν να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να ενοικιάζουν με χαμηλό κόστος τις δημοτικές λιβαδικές εκτάσεις ή τους λεγόμενους μουσιάδες του χωριού και να βρεθεί αγορά για τα κτηνοτροφικά προϊόντα που φημίζονται για την ποιότητά τους. Οι κάτοικοι Γριάσδανης και Σμίνετσης ανάφεραν ότι από τη σημερινή δημοτική αρχή δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, παρά τη συνεχόμενη διαμαρτυρία τους για την υπερτιμολόγηση των λιβαδιών. Πέρυσι, μεγάλες ποσότητες γάλακτος πετάχτηκαν στο λάκκο επειδή είχε αποκοπεί ο δρόμος και δε μπορούσαν να μεταβούν στα τυροκομεία. Ο διαχειριστής της Λιβαδειάς κ. Ηλίας Καλυβιώτης, πρότεινε ώστε να ζητηθεί από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο η δωρεάν παροχή των μουσιάδων προς το σύνολο των κατοίκων του χωριού που κρατούν ολιγάριθμα γιδοπρόβατα.

Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε με τη δική μου παρέμφαση στην περιφέρεια περισσότερα κονδύλια, είπε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάμπης Παντέχης στο Καρρόκι, αλλά εκ μέρους του δημάρχου υπήρχε κωλυσιεργία στην κατάρτιση της γραφειοκρατικής διαδικασίας. Με νέο δήμαρχο το Χρήστο Κίτσο, επιδιώκουμε να επισπεύσουμε για να ολοκληρώσουμε το δρόμο και να φτιάξουμε και άλλα έργα. Επίσης στην συνάντηση παρεβρέθηκαν ο Πρόεδρος του συμβουλίου κ. Ζήσος Νάσιος, ο κ. Βασίλης Αρμπάτσης, ο κ. Μιχάλης Μίτρος και ο κ. Βαγγέλης Κατσής.
Στο Μαυρόπουλο αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του χωριού Θανάση Φώτο η δυσαρέσκεια των κατοίκων προς το δήμαρχο που δεν παρουσιάστηκε κατά την τετραετία ούτε μία μέρα στο χωριό, αφήνοντάς τους χωρίς πόσιμο νερό και χωρίς να λύσει το θέμα της γης. Κατέθεσαν και συγκεκριμένες απόψεις για το πώς μπορούν να λυθούν αυτές οι σοβαρές υποθέσεις. Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κίτσος δήλωσε ότι γνώριζε τα θέματα και υποσχέθηκε ότι με τη νέα διοίκηση αυτά θα είναι στην ημερήσια διάταξη προς άμεση επίλυση.











ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια