Τα χωριά Χάλιο, Μεμόραχη, Ρουμάντζα και Γέρμα επισκέφθηκε ο Χρήστος Κίτσιος

Εποικοδομητικό διάλογο διεξήγαγε χθες το απόγευμα με κάτοικους των χωριών Χάλιου, Μεμόραχη, Ρουμαντζά και Γέρμα ο υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων κ. Χρήστος Κίτσος. Προτάσεις και αντιπροτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του δήμου κατά την ερχόμενη τετραετία , αλλά και επισημάνσεις για τα κακώς κείμενα της απερχόμενης δημοτικής αρχής ετέθηκαν χωρίς περιστολές . Βασικό πρόβλημα που συναντάται σχεδόν σε όλα τα χωριά είναι εκείνο της μη κατοχύρωσης των ατομικών ιδιοκτησιών όπως της γεωργικής γης που δόθηκε με το νόμο 70501, των ακίνητων περιουσιών κυρίως των κατοικιών. Για το λόγο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος εξήγησε ότι κατά την ερχόμενη τετραετία αυτό θα πάρει τέλος γιατί έχουμε έτοιμο σχέδιο ενεργοποίησης αρμοδίου προσωπικού που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη χαρτογράφηση όλων των κατηγοριών της γης (συμπεριλαμβάνοντας και εκείνη που εδώθη προς συλλογική χρήση-ελαιώνες) και συνάμα θα απαιτηθεί από την κυβέρνηση να ιδρυθεί το Κτηματολόγιο στο κέντρο του δήμου Φοινικαίων ως μια διευκόλυνση για τους πολίτες και ως αφορμή για τη σωστή και γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Σχετικά με τη διεκδίκηση των δημοτικών περιουσιών και τη σωστή τους εκμετάλλευση ο κ. Κίτσος διευκρίνισε ότι αυτό το πρόβλημα το παρακολουθούμε ως κόμμα εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτουμε αρκετό υλικό για τις παράνομες υφαρπαγές αυτών των περιουσιών και είμαστε αποφασισμένοι ώστε μέσα από τις νομικές ευχέρειες που κατέχει ο δήμος θα διεκδικήσουμε την επαναφορά τους στους δικαιούχους που είναι οι ίδιοι οι Φοινικαίοι.
Στη Μεμόραχη και το Ρουμαντζά οι πολίτες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κακή διαχείριση από το δημαρχείο της σημαντικής χρηματοδότησης για το υδραγωγείο Αβαρίτσα- Ρουμαντζα, Μεμόραχη, Ντερμίσι καθώς και για τις σοβαρές ατέλειες στο δρόμο Ντερμίσι- Μεμόραχη. Επισημάνθηκε ότι οι παρατηρήσεις για αυτά τα έργα είχαν ειπωθεί από τους κοινοτάρχες κατά τη διάρκεια εξέλιξης της επένδυσης, αλλά δε λήφθηκαν υπόψη από τον νυν δήμαρχο.
Στου Χάλιου οι κάτοικοι ζήτησαν να τους δοθούν με χαμηλό κόστος δημοτικά βοσκοτόπια γύρω από το χωριό και να γίνουν επενδύσεις στο οδικό δίκτυο. Τα ίδια προβλήματα εισακούστηκαν και στη Γέρμα. Από τις συναντήσεις αυτές διαπιστώνει κανείς ότι οι δημότες είναι συγκεκριμένοι και όχι υπερβολικοί στις απαιτήσεις τους, πράγμα που εμπεδώνει την αποφασιστικότητα του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Κίτσου να ανταποκριθεί θετικά στην επίλυση των προβλημάτων τους.












Σχόλια