Συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων… βαλκανικού ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη όπου θα μεταβεί για να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως είναι ήδη γνωστό έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν θα είναι η μόνη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη υπάρχουν και άλλες συναντήσεις του Πρωθυπουργού που έκλεισαν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ και θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχει ως πρωθυπουργός με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Έχει ενδιαφέρον τι θα πουν οι δύο ηγέτες, τη στιγμή που η νέα ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και την κατοχύρωση της ταυτότητας των ελληνικών προϊόντων της Μακεδονίας.

Η δεύτερη συνάντηση που έχει κλείσει (και αυτή ενδιαφέρουσα) στη Νέα Υόρκη είναι, όπως με πληροφορούν, με τον πρωθυπουργό τη Αλβανίας Έντι Ράμα. Ποιος είναι ο Έντι Ράμα; Κατά καιρούς τον έχουν χαρακτηρίσει «εθνικιστή, λαϊκιστή, διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι». Έγινε σημαιοφόρος της «Μεγάλης Αλβανίας». Σέρβοι, Μαυροβούνιοι, Σκοπιανοί και Έλληνες μπήκαν στο στόχαστρο του, για το ιστορικά λυμένο δήθεν θέμα της «Τσαμουριάς». Μπροστά στην εθνικιστική ψήφο που επιζητεί έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «την Ακρόπολη την έσωσε ένας Αλβανός».


Σχόλια