Πολιτική αντιπαράθεση στην Αλβανία για το «Όχι» της Ε.Ε

ανταπόκριση του Παναγιώτη Μπάρκα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους αρκετά κουρασμένος, για να επισημάνει όμως ότι το ΌΧΙ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δώσει στη χώρα του ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων οφείλεται στον ανταγωνισμό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας και σε συμφέροντα των ισχυρών που υπερβαίνουν την Αλβανία, η οποία κατά το Ράμα είχε εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Από τη δική του πλευρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν θέλαμε μια τέτοια απόφαση αλλά ήταν αναμενόμενη. Υπέδειξε ως υπαίτιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος κατά τον Μπάσια ενδιαφέρεται μόνο για την τήρηση της προσωπικής του εξουσίας πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και κυβερνάει με ένα κύκλο ανθρώπων αποτελούμενο από εγκληματίες και το μαύρο χρήμα.

Ο Μπάσια τόνισε ότι οι αλλαγές στη χώρα είναι απαραίτητες, έχουν σηματοδοτηθεί σε συνεργασία με το διεθνή παράγοντα και αρχίζουν με την αλλαγή εξουσίας μέσω δημοκρατικών εκλογών.

Από τη δική του πλευρά ο Ράμα εμφανίστηκε ανένδοτος, ότι θα συνεχίσει να κυβερνάει χωρίς καμιά παράκληση από το δρόμο του.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχόλια