Ανοιχτή συζήτηση του σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Φοινικαίων στη Δίβρη

Με διαφορετικό τρόπο από τα προηγούμενα έτη, το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Φοινικαίων για το έτος 2020 συζητείται σε δημόσιες συγκεντρώσεις στα κέντρα των Διαμερισμάτων με τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Την Τρίτη το απόγευμα στο κέντρο της Δίβρης έγινε η έναρξη αυτής της εκστρατείας με την παρουσία πλήθους κόσμου από το χωριό και με αντιπροσωπείες από τα περίχωρα για να καταγραφούν οι προτεραιότητες και να προσδιοριστούν οι άμεσες παρεμβάσεις κατά το ερχόμενο έτος για τη βελτίωση των υπηρεσιών και της υποδομής στα ορεινά χωριά.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Κίτσος τόνισε ότι η διαφάνεια και η άμεση συζήτηση με τον πολίτη δεν ήταν απλά προεκλογικές δεσμεύσεις μας, αλλά σημαντικοί όροι της καθημερινής λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής.
Κατά τη συζήτηση, αρκετοί πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την πολύχρονη εγκατάλειψη αυτής της περιοχής κυρίως στην υποδομή, στο ηλεκτρικό δίκτυο και την ύδρευση, ενώ, έντονα είναι τα προβλήματα με τις περιουσίες και την εκμετάλλευσή τους.

Εκ μέρους του ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το δρόμο Δίβρη-Τσερκοβίτσα και συνεχίζεται η τοπογράφηση του υπόλοιπου κομματιού προς τη Ρίπεση και σύντομα θα ολοκληρωθεί και η μελέτη του δρόμου προς τη Λεσνίτσα και Κρα για να συνδεθούμε με τη Δερόπολη δημιουργώντας ένας τουριστικό άξονα σε όλα τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

Τόνισε επίσης ότι με τη νέα εκλογή των προέδρων των χωριών θα αλλάξει και ο τρόπος λειτουργίας τους να είναι αποδοτικός και κυρίως διαφανείς ως προς τη διαχείριση των ιδιωτικών περιουσιών. Θα ασκηθεί έλεγχος στην προηγούμενη λειτουργία των επιτροπών στα χωριά με στόχο να αποκαλυφθούν ενδεχόμενες καταχρήσεις.

Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε επίσης ότι στο νέο προϋπολογισμό μειώθηκαν οι φόροι στα ιδιωτικά και τα κοινοτικά λιβάδεια, στη γης, κλπ. και θα εφαρμοστεί στην πράξη η αρχή της παροχής υπηρεσιών και επενδύσεων σύμφωνα με τις εισφορές του κάθε χωριού, που σημαίνει ότι όποιο χωριό ανταποκρίνεται έγκαιρα και συνολικά στην πληρωμή των φόρων προς το δήμο, θα είναι και το ευνοούμενο στις επενδύσεις.

Σχόλια