Ράμα: Η αποχώρηση από το κοινοβούλιο έχει βλάψει σοβαρά την αντιπολίτευση


Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, μετά από τη συνάντηση της ηγεσίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση.

«Νομίζω ότι στη χώρα δεν υπάρχει κενό, η Βουλή λειτουργεί, η νομοθετική διαδικασία προχωράει, προωθούμε τις μεταρρυθμίσεις με τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Θα ήταν ωραίο αν το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν στο Κοινοβούλιο, όμως αποφάσισε να αποχωρήσει, είναι μια απόφαση που όλα δείχνουν πως έχει βλάψει σοβαρά το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα, προφανώς δεν βελτίωσε την πολιτική ζωή της χώρας αλλά δεν δημιούργησε δυσλειτουργία, αν και θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα, αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε, να συζητήσουμε, να ακούσουμε, όταν υπάρχουν θετικές ιδέες, αλλά είμαστε καταδικασμένοι να ηγούμαστε, περιμένοντας κάποιος να ξυπνήσει ή να μένει ξαπλωμένος αντί να έρθει για δουλειά», είπε ο Ράμα.

Όσον αφορά την πρόταση της αντιπολίτευσης για εκλογική μεταρρύθμιση, ο Ράμα δήλωσε ότι όλες οι ιδέες είναι νόμιμες, αλλά η υποχρέωση και όχι η επιθυμία είναι η εφαρμογή των συστάσεων του ΟΑΣΕ.

«Εδώ δεν έχουμε τι να συζητήσουμε και τι να βρούμε, απλά εδώ πρέπει να εφαρμόσουμε τις συστάσεις. Ήμασταν ανοιχτοί για να ακούσουμε τις εκδοχές του κάθε κόμματος για το πώς το διάβασαν, αλλά χωρίς αμφιβολία, θα απολιτικοποιήσουμε τις εκλογικές επιτροπές στις επόμενες εκλογές. Τα κόμματα δεν θα έχουν καμιά παρέμβαση και τότε τα υπόλοιπα πράγματα θα έχουν σημασία και αυτό είναι το σημαντικό» δήλωσε ο Ράμα

Σχόλια