Τιμήθηκε η μνήμη του Κλίτων Γραβάνη στο Βαγγαλιάτι

Τιμήθηκε χθες στο Βαγγαλιατι του Δήμου Φοινικαιων η μνήμη του μάρτυρα Κλιτων Γραβάνη που έπεσε νεκρός από τα πυρά συνοριοφυλάκων στα συρματοπλέγματα της Στουγαρας πριν 30 χρόνια.

Ο νεαρός αυτός δολοφονήθηκε καθώς προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα για την Ελλάδα για να ζητήσει καλύτερη ζωή και καλύτερη μεταχείριση από ότι στη γενέτειρα του.

Συγγενείς και συγχωριανοί τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή αυτή συμμετέχοντας στην επιμνημόσυνη δέηση στην οποία χοροστάτησε ο πάτερ Νικόδημος και αποτίοντας φόρο τιμής στην προτομή του μάρτυρα.

Εκ μέρους του Δημαρχείου στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Φοινικαιων και διαχειριστής του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιβαδειας, Ηλίας Καλυβιώτης, ο οποίος και χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου.
Στην ομιλία του τόνισε ότι είναι σημαντικό να τιμούμε και να θυμόμαστε τις θυσίες των δικών μας ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή και ταυτόχρονα να προβαίνουμε σε ωφέλιμο έργο για τις μελλοντικές γενιές.
Ταυτόχρονα ο κύριος Καλυβιώτης δεσμεύτηκε εκ μέρους του Δήμου ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία με δραστηριότητες που τιμούν περισσότερο τη μνήμη του μάρτυρα Κλιτων Γραβάνη.

Σχόλια