Διαδηλώσεις ετοιμάζει η ΑΣΑ για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών

Η τελευταία εξέλιξη (ή καλύτερα η μη εξέλιξη) με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με την Εθνική Σύνταξη, όπως αυτή νομοθετήθηκε με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου και παραμένει ίδια και με τον νόμο Βρούτση για τους Βορειοηπειρώτες, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι το οποίο, όπως έχουμε γράψει και σε άλλες δημοσιεύσεις μας, έχει ως αποτέλεσμα οι συντάξεις των Βορειοηπειρωτών να είναι μικρότερες από αυτές των Ελλαδιτών με τα ίδια χρόνια εργασίας.
Εάν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός πως εδώ και 7 μήνες δεν έχει εφαρμοστεί ψηφισμένος νόμος, που αφορά το επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δημιουργείται ένα κλίμα οργής στους κόλπους της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας.

Τις προηγούμενες ημέρες η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική έστειλε επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένοντας μια απάντηση στο δίκαιο αυτό αίτημα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και κυρίως να τηρήσει τη δέσμευση του.

Η ΑΣΑ, εκ των πραγμάτων, είναι αυτή την στιγμή ο ισχυρότερος φορέας με αναφορά την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας και κυρίως ο φορέας εκείνος με το ισχυρότερο έρεισμα στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα. Σε αυτή τη συγκυρία καλείται να κάνει πράγματα εκτός των αρμοδιοτήτων μιας παράταξης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ανάρτηση της ΑΣΑ διαβάσαμε πως αναμένει απάντηση στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό έως αύριο Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του apenadi.blogspot.com εάν αποβεί άκαρπη και η αυριανή ημέρα, τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, η ΑΣΑ, ως εκπρόσωπος της Βορειοηπειρώτικης κοινότητας, θα προχωρήσει στην οργάνωση πορειών διαμαρτυρίας.

Σχόλια