Επιστολή στο Δήμο Δρόπολης για την προτομή Σαχίνη έστειλαν Αλβανοί εθνικιστές

Επιστολή προς τον Δήμαρχο του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, καθώς και στον Αλβανό πρόεδρο, Ιλίρ Μέτα έστειλε εθνικιστική οργάνωση. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση, λίγων ατόμων, που λίγες ημέρες πριν επιχείρησε να εισέλθει στο χωριό Δερβιτσάνη, για να διαμαρτυρηθεί, όπως δηλώσαν, για την προτομή του Βασίλειου Σαχίνη, που τοποθετήθηκε στο κεφαλοχώρι της Δρόπολης. Τότε μάλιστα, η αλβανική αστυνομία, αφού τους εμπόδισε, προσήγαγε κάποιους από αυτούς στην αστυνομική διεύθυνση Αργυροκάστρου.
Με την επιστολή αυτή, ζητούν να κατέβει η προτομή του Βασίλειου Σαχίνη. Δίνουν μάλιστα και προθεσμία 20 ημερών, έχοντας δώσει πριν 10 ημέρες και άλλη προθεσμία, που έχει λήξει.

Πρόκειται προφανώς για περιθωριακές οργανώσεις, ελάχιστων ατόμων, στα όρια της γραφικότητας, που αναζητούν λίγα λεπτά δημοσιότητας, δηλητηριάζοντας την αλβανική κοινή γνώμη. Καλό θα ήταν όμως και οι αλβανικές αρχές, να γίνουν πιο αυστηρές απέναντι στη δράση τους.

Να ξανά γράψουμε πως το πρόσωπο του οποίου ζητούν να κατέβει η προτομή, ο Βασίλειος Σαχίνης, έχει τιμηθεί, μετα θάνατον από το αλβανικό κράτος και έχει χαρακτηρισθεί ως μάρτυρας της αλβανικής δημοκρατίας με προεδρικό διάταγμα το 1993. 
Για να καταλάβει έτσι, ο καθένας, τη θολούρα που επικρατεί στα μυαλά αυτών των ανθρώπων, όπως συνήθως συμβαίνει, με όλους τους ανθρώπους που ενστερνίζονται ακραίες ιδεολογίες.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών