Κωνσταντίνος Κατσίφας: Την εκδοχή της αυτοκτονίας προβάλλουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Τον γύρο των αλβανικών ΜΜΕ κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, την 28η Οκτωβρίου 2018, στο χωριό Βουλιαράτες Δρόπολης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ανήμερα της Εθνικής επετείου, δεν έπεσε νεκρός από σφαίρες της RENEA, επίλεκτης μονάδας της αλβανικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, που επικαλλούνται πηγές από την εισαγγελία, από το φάκελο των εισαγγελικών αρχών προκύπτει η εκδοχή της αυτοκτονίας με δυο σφαίρες. Μία στην κάτω γνάθο και η άλλη στο στήθος.

Σύμφωνα με τους ανακριτές ο Κωνσταντίνος Κατσίφας περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και αυτοκτόνησε. Συμπληρώνουν επίσης πως δεν υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση, όπως υπάρχει στις περισσότερες επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

Το Γραφείο της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου αναμένεται τους επόμενους μήνες να λάβει τελική απόφαση επί της υπόθεσης.

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική απόφαση, αν και φαίνεται πως στόχος είναι το κουκούλωμα και μάλιστα με ερασιτεχνικό και άγαρμπο τρόπο, που προσβάλλει την νοημοσύνη μας. Με βάση την κοινή λογική, ένας άνθρωπος που δεν θέλει να παραδοθεί, όπως ισχυρίζονται, δεν αυτοκτονεί, αλλά πέφτει μαχόμενος.
Αν ισχύουν δε οι διαρροές της εισαγγελίας προς τα ΜΜΕ για δυο, εξ επαφής, πυροβολισμούς είναι πολύ πιο πιθανό - και λογικό - να μιλάμε για εν ψυχρώ εκτέλεση σε κάποιον άνθρωπο που παραδόθηκε κι όχι για αυτοκτονία. Ενισχύεται έτσι η άποψη που λέει πως έπρεπε και μπορούσαν να τον συλλάβουν ζωντανό κι όχι να κάνει τον δικαστή η RENEA.

Προφανώς, εάν αυτό είναι το τελικό πόρισμα, βιάζει την κοινή λογική και εξευτελίζει την αλβανική δικαιοσύνη, αλλά μάλλον το προτιμούν, από το να παραδεχθεί το αλβανικό κράτος πως μια επίλεκτη και εκπαιδευμένη μονάδα της αλβανικής αστυνομίας "καθαρίζει" σαν κοινή συμμορία.

Σχόλια