Τα «είπαν» Κούρτης και Βρούτσης για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών [Βίντεο]

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών βρέθηκε, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, ημέρα κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.
Ένα από τα θέματα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση και είναι μέρος του προς ψήφιση νομοσχεδίου, είναι κι αυτό του συνταξιοδοτικού των Βορειοηπειρωτών.

Πρώτος έθεσε ο θέμα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό υποστήριξε το αίτημα των Βορειοηπειρώτων για απάλειψη των άδικων, εις βάρος τους, ρυθμίσεων του νόμου Κατρούγκαλου.


Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική, Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Ανδρέας Κούρτης.
Ο κύριος Κούρτης έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της αδικίας και της ρατσιστικής διάκρισης εις βάρος των Βορειοηπειρωτών για τους οποίους είναι ζήτημα αξιοπρέπειας πάνω απ'όλα. Στη συνέχεια υπενθύμισε στον κύριο Βρούτση την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ, έθεσε στον Υπουργό και το θέμα του επιδόματος ανασφάλιστων Βορειοηπειρωτών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά "στα μουλωχτά κόψατε και το επίδομα κύριε Υπουργέ".


Στον κύριο Κούρτη απάντησε ο Υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος μάλλον αποδείχθηκε άκαμπτος πάνω στο θέμα, εμμένοντας σε μια σκληρή γραμμή.
Από την απάντηση του Υπουργού, επισημοποιήθηκε πως δεν θα διορθωθεί η αδικία του νόμου Κατρούγκαλου με το νομοσχέδιο Βρούτση. Παρέπεμψε τη διόρθωση της αδικίας στο μέλλον - θα μπορούσε κανείς να πει πως το παρέπεμψε στις καλένδες - με κάποια τροπολογία, χωρίς να προσδιορίζει τον χρόνο, αλλά κυρίως και τον βαθμό στον οποίο θα υπάρξει διόρθωση. Δηλαδή, αν υπάρξει μείωση στην 40ετή παραμονή, όπως φημολογείται κι όχι απαλοιφή της υποχρέωσης για τους Βορειοηπειρώτες, ποια θα είναι αυτή η μείωση. Επιχείρησε να τοποθετήσει ένα ζήτημα ισότητας μεταξύ Ελλήνων πολιτών, αλλά και εθνικής σημασίας θα λέγαμε εμείς, με οικονομοτεχνικούς όρους.
Τέλος, δεν έκανε καμία αναφορά για το επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων Βορειοηπειρωτών. Ούτε για την ψηφισμένη τροπολογία που δεν εφαρμόζεται, αλλά, ούτε για το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες το εναπομείναν επίδομα δεν έχει καταβληθεί σε πολλούς Βορειοηπειρώτες.

Σχόλια