Χρήστο σε ευχαριστούμε! [βίντεο]

Στη χθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση Βορειοηπειρωτών, που διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική, είναι απόλυτα βέβαιο πως συνέβαλε και ο συμπατριώτης μας, Χρήστος Μάστορας.
Την ώρα που πολλοί επιχείρησαν να αποσιωπήσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Βορειοηπειρωτών για το συνταξιοδοτικό, ο Χρήστος έκανε γνωστό στο πανελλήνιο τον -ρατσιστικό- διαχωρισμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από τους Ελλαδίτες Έλληνες, αλλά ταυτόχρονα μέσα από βίντεο που ανάρτησε καλούσε όλους τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία. Έτσι, μέσα από μια πορεία χιλιάδων Βορειοηπειρωτών, οι Αθηναίοι άκουσαν την φωνή της κοινότητας μας, αλλά και μέσω των ΜΜΕ, ολόκληρη η Ελλάδα.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως την ώρα εκείνη που, ο Χρήστος Μάστορας, έκανε γνωστή τη συγκεκριμένη διαδήλωση και καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει, κάποιοι άλλοι, ευτυχώς λίγοι, την αποσιωπούν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο να μην συμμετάσχει. Προφανώς δεν τα κατάφεραν.

Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική. Δυστυχώς ο Χρήστος Μάστορας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, χωρίς αυτό να μειώνει στο ελάχιστο τη μεγάλη του προσφορά, ήταν όμως εκεί, ανάμεσα μας, δίπλα στους συμπατριώτες τους, οι γονείς του Χρήστου, άνθρωποι που βιώνουν την ίδια αδικία και τον ίδιο διαχωρισμό, από την ελληνική πολιτεία.
Άλλωστε, πολλοί συγγενείς του Χρήστου είναι μέλη της ΑΣΑ, που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτής της διαμαρτυρίας.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ο πρωθυπουργός, κύριος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον Χρήστο Μάστορα, λέγοντας του πως δεν αθετεί τις υποσχέσεις του και πως σύντομα θα διορθώσει την αδικία. Η συνομιλία αυτή επιβεβαιώθηκε σήμερα κι από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπήρξε και τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Ελληνικό κοινοβούλιο με νέα υπόσχεση για επίλυση του προβλήματος.

Σχόλια