Η ομογένεια στη Νέα Υόρκη θρηνεί το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού

Ο ομογενής εστιάτορας Ανδρέας Κουτσουδάκης, ο οποίος έγινε το σύμβολο του αγώνα των ομογενών εστιατόρων κατά της βαθμολογίας των εστιατορίων της Νέας Υόρκης το πρωινό της Παρασκευής, 27 Μαρτίου 2020 έχασε την τελευταία άνιση μάχη της ζωής του.

Πρόκειται για μια από τις άνισες μάχες που δίνουν χιλιάδες ομογενείς και άλλοι συμπολίτες στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και σε όλη την υφήλιο με την χειρότερη πανδημία όλων των εποχών, τον κορωνοϊό.

Ο αείμνηστος είναι το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού που θρηνεί η ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης. Προηγήθηκε ο θάνατος του 93χρονου παλαίμαχου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Γεωργίου Πόσσα (George Posssas). Ο Γεώργιος Πόσσας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του την προηγούμενη Δευτέρα (16 Μαρτίου 2020) αλλά η κηδεία του δεν έγινε ακόμη διότι ένα μέλος της οικογένειάς του νοσηλεύεται επίσης στην εντατική με κορωνοϊό.

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης, όπως επεσήμανε ο μονάκριβος γιος του και συνάμα δικηγόρος Ανδρέας Κουτσουδάκης ήταν πολύ καλά στην υγεία του, αλλά στις 12 Μαρτίου 2020 αισθάνθηκε αδιαθεσία. Με την πάροδο του χρόνου παρουσίασε υψηλό πυρετό και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Χθες παρουσίασε με μια σχετική βελτίωση, αλλά χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

Διαβάστε τη συνέχεια στις anamniseis

Σχόλια