Γεφυρώνοντας …

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας του Λόγγου , η οποία θα επιλύσει οριστικά την επικοινωνία των χωριών Λόγγου και Κοσσοβίτσας με τον υπόλοιπο Δήμο Δρόπολης . Η κατασκευή της γέφυρας αποτελεί το μεγαλύτερο έργο που πραγματοποιείται στο Δήμο και η γρήγορη εκκίνηση των εργασιών , αν λάβουμε υπόψιν μας την πανδημία και τα μέτρα προστασίας αποτελεί για εμάς, στα ορεινά χωριά της Άνω Δρόπολης, ευχάριστο παράδειγμα .
Η γέφυρα αυτή δεν χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε από τους Λογγιώτες που απογοητευτήκαν από το κακό παρελθόν και μετέτρεψαν την απογοήτευσή τους σε ανάγκη δημιουργίας ειλικρινούς διαλόγου με τα άτομα που συμμερίζονται τις ανησυχίες τους . Ο Δήμαρχος Δρόπολης κ . Δημήτρης Τόλης , από την πρώτη γνωριμία μας ,είχε τις ίδιες ανησυχίες με εμάς σε όλα τα θέματα βασικών υποδομών που στερούνται τα ορεινά χωριά της Άνω Δρόπολης .Αυτό είναι μια νέα πραγματικότητα και φαίνεται καλύτερα με την αφορμή της πανδημίας από το σχέδιο έργων αλλά κυρίως από τη νέα σχέση που έχει αναπτύξει ο Δήμος με τον πολίτη .
Τα λάθη των επιλογών είναι η κύρια αιτία της άσχημης κατάστασης σε υποδομές κυρίως σε δρόμους και σε ύδρευση που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας . Έργα που καθυστερούν πολλά χρόνια ενώ η αναπαραγωγή της υποσχεσεολογίας για αυτά που ακούμε κάθε τετραετία μας κούρασε όλους . Το γεφύρι του Λόγγου που κατέρρευσε πριν λίγα χρόνια όχι μόνο δεν αποτέλεσε προτεραιότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά προσπάθησε να παρασύρει επί 2 έτη το θέμα σε επίπεδο εσκεμμένης υποσχεσεολογίας και ψηφοθηρίας . Δύο χρόνια ακούσαμε ότι δικαιολογία μπορούσε να εφευρεθεί . Δεν μας πτόησε στο ελάχιστο και συνεχίσαμε να παλεύουμε για το αυτονόητο . Το αυτονόητο λοιπόν το δικό μας ήταν αυτονόητο και για τον Δήμαρχο Δρόπολης κ. Δημήτρη Τόλη . Ο κ. Δημήτρης Τόλης έχοντας 10 μήνες στο τιμόνι του Δήμου μπόρεσε να καταστρώσει το σχέδιο του έργου , να εξασφαλίσει το κονδύλιο από τον προυπολογισμό του κράτους και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες δημοπράτησής του . Μας εκπλήσει ευχάριστα , γιατί δεν ήμασταν συνηθισμένοι από προηγούμενα έργα , η εικόνα διαφάνειας του έργου αυτού .
Στόχος μας πλέον είναι το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού να επισκευάσουμε με χαλικόχωμα τον επάνω δρόμο των τριών μαχαλάδων ο οποίος είναι σε πολύ κακή κατάσταση . Ο Δήμαρχος κ . Δημήτρης Τόλης δεσμεύτηκε για αυτήν την επισκευή εντός των μηνών του καλοκαιριού .
Η ειλικρινής συνεργασία μας με τον Δήμο Δρόπολης επιφέρει θετικά αποτελέσματα για όλους τους Λογγιώτες και βασικός μας στόχος είναι να μην αποκλείει κανέναν . Είναι ανάγκη τέτοιες δράσεις και έργα να ενώνουν περισσότερο όλους μας. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να ‘’ γεφυρώσουμε ‘’ τα χάσματα μεταξύ μας αλλά κυρίως να κλείνουμε τα αυτιά μας σε διασπαστικές Κασσάνδρες μικροκομματικών πελατειακών συμφερόντων.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Λογγιωτών
Γκιέργκος Νίκος
27 Μαϊου 2020

Σχόλια