Παρέμβαση του Δημάρχου Δρόπολης στον Αλβανό Υπ.Εσ. για τη διέλευση στην Κακαβιά

Τις τελευταίες μέρες, πολλοί οι κάτοικοι της Δρόπολης και του Πωγωνίου, που επιχείρησαν να επιστρέψουν στα χωριά τους, εφαρμόζοντας τους κανόνες που υπαγορεύουν οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, δεν τους επιτράπηκε η διέλευση στο τελωνείο της Κακαβιάς.

Ο λόγος είχε να κάνει με το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν διαθέτουν αλβανικό διαβατήριο, κάτι το οποίο ζητούνταν από τις αλβανικές αρχές στο τελωνείο της Κακαβιάς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε στα σπίτια τους.
Το γεγονός αυτό ώθησε το Δήμαρχο Δροπολης, Δημήτρη Τόλη, να απευθυνθεί επισήμως στον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαντερ Λέσιαϊ, όπου του ζήτησε να διευκολυνθεί η επιστροφή των κατοίκων του Δήμου Δρόπολης στη γενέτειρα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο κύριος Λεσιαϊ να έδωσε εντολή, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, που βρίσκονται Ελλάδα και δεν διαθέτουν αλβανικό διαβατήριο, να μπορούν να επιστρέψουν και με αλβανική ταυτότητα ID.

Υπενθυμίζεται πως, σε όσους έχει λήξει η ταυτότητα, με ειδική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης οι ταυτότητες έχουν νόμιμη ισχύ μέχρι τα τέλη του έτους 2020.

Σχόλια