Απροστάτευτα τα χωριά της ΕΕΜ από συμμορίες κλεφτών

Επαναλαμβανόμενα είναι τα κρούσματα διαρρήξεων στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης.

Την Τρίτη το βράδυ, για τρίτη φορά τους τελευταίους δυο μήνες, (ξανά) έγινε στόχος το χωριό της Κρανιάς στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποτάμου, στον μειονοτικό Δήμο Φοινικαίων.

Δυστυχώς, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ζημιές στα σπίτια είναι μεγάλες, με τους κατοίκους να έχουν αγανακτήσει, καθώς αισθάνονται ανασφαλείς και απροστάτευτοι, απέναντι σε συμμορίες κλεφτών που λυμαίνονται τις περιουσίες τους.
Οι αλβανικές αρχές μοιάζουν να μην μπορούν ή να μην θέλουν να δράσουν ουσιαστικά, με αποτέλεσμα, τα ληστρικά αυτά φαινόμενα να αυξάνονται.

Στις επαναλαμβανόμενες ληστείες, θα πρέπει να προσθέσουμε και τις επαναλαμβανόμενες -εθνικιστικές- δράσεις αγνώστων, που ως στόχο έχουν τις δίγλωσσες πινακίδες στα οδικά δίκτυα των δυο αυτών Δήμων.
Κάτοικοι των χωριών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, θεωρούν πως οι δυο αυτές δράσεις, των ληστειών και το σβήσιμο των ελληνικών πινακίδων, με κάποιον τρόπο σχετίζονται, εάν δεν εντάσσονται σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο -ακραίων- εκφοβισμού των εναπομείναντων κατοίκων.

Σχόλια