Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δρόπολης

Συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου στους Γεωργουτσατες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο , εκτός των άλλων, ενέκρινε πρόταση του Δημάρχου, Δημήτρη Τόλη, για την ανακήρυξη του Λευτέρη Μήλου " Επίτιμος Δημότης" του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου. Επίσης, ενέκρινε την πρόταση του Συνδέσμου Οικογενειών Πεσόντων της Αεροπορίας, ανακηρύσσοντας τον Παντελή Τζουπα, από το Γεωργουτσατες " Επίτιμο Δημότη" του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου. Παράλληλα, μετά από πρόταση του Προέδρου του χωριού Σωφρατικα και του Διαχειριστή Κάτω Δρόπολης, Λευτέρη Καραντζια, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε , ώστε σε ένα δρόμο στο χωριό Σωφρατικα, να δοθεί το όνομα " Βασίλης Νόνης".( Ο Βασίλης Νόνης , έχει ανακηρυχθεί " Επίτιμος Δημότης" Κάτω Δρόπολης, με Απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2015.). Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δήμο, ώστε να προχωρήσει στην ίδρυση Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για τη νομιμοποίηση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου " Λευτέρης Μήλος", η οποία θα είναι δημοσίου δικαίου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, έλαβε σήμερα τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Ενημέρωση από τη Διευθύντρια Ενιαίου Σχολείου Βουλιαρατιου, Νατάσα Κουτσού, καθώς και από τη Διευθύντρια του Ενιαίου Σχολείου Δερβιτσανης, Μαρινέλλα Λίτση, για την προετοιμασία εν όψει έναρξης της νέας σχολικής περιόδου. Τονίστηκαν , προβλήματα με την έλλειψη σχολικών βιβλίων, καθώς κι άλλα ζητήματα υποδομής , υγειονομικού υλικού και πρωτοκόλλου, για τα οποία έχει μεριμνήσει ήδη ο δημοτικός μηχανισμός.
2. Απόφαση για να δοθεί οικονομικό βοήθημα σε συμπολίτες μας που πληρούν τα κριτήρια.
3. Απόφαση για την Έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού σχετικά με την υποβολή παραπόνων, παρατηρήσεων, αιτημάτων, υπομνημάτων και πρωτοβουλίες πολιτών.
4. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την ενοικίαση με δημοπρασία μιας δημόσιας έκτασης στο χωριό Δερβιτσανη.
5. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δήμο για την νομιμοποίηση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου " Λευτέρης Μήλος" , μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) δημοσίου δικαίου....
6. Απόφαση για την Έγκριση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Αλβανίας, σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων ανηλίκων ΠΑΙΔΙΏΝ.
7. Το Δημοτικό Συμβούλιο ανακήρυξε " Επίτιμο Δημότη" ( μετά θανάτου) Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου τον Λευτέρη Μήλο. Επίσης, ανακηρύχτηκε
" Επίτιμος Δημότης" ( μετά θανάτου) ο Ήρωας του Λαού,  Παντελής Τζουπας από το Γεωργουτσατες.
8. Απόφαση για να δοθεί το όνομα " Βασίλης Νόνης" σε ένα δρόμο στο χωριό Σωφρατικα..

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέτασε κι έκρινε κατά περίπτωση διάφορα αιτήματα από κατοίκους του Δήμου μας.

Σχόλια