Τελετή αγιασμού του Κολεγίου «Πνοή αγάπης» Μεσοποτάμου


Η τελετή αγιασμού του Κολεγίου «Πνοή αγάπης» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στο Μεσοπόταμο του Δήμου Φοινικαίων, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην τελετή βρέθηκε κι ο δήμαρχος Φοινικαίων ,Χρήστος Κίτσος. Μπροστά στους εκατοντάδες μαθητές γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης εξέφρασε στο χαιρετισμό την θετική εκτίμηση για το επίπεδο του ιδιωτικού σχολείου αυτού που λειτουργεί στο δήμο Φοινικαίων και τόνισε ότι με τη δημιουργία της Νέας Διεύθυνσης Παιδείας για τους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης δημιουργείται η ευκαιρία να αναβαθμίσουμε και τα άλλα σχολεία της περιοχής αλλά να θέσουμε ταυτόχρονα και νέους κωδικούς συνεργασίας μεταξύ των σχολείων ώστε να αναζωογονηθεί ο τόπος μας.

Ο διευθυντής του σχολείου, Θωμάς Ντάλλας, στον εναρκτήριο λόγο του καλώσορίζοντας τα παιδιά αλλά και τους προσκεκλημένους έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας στο σχολείο και την προσοχή που πρέπει να δείξουν μαθητές και δάσκαλοι στην προστασία της υγείας.


Στην τελετή αυτή ήταν καλεσμένος και ο νέος διευθυντής Παιδείας για τους Δήμους Φοινικαίων και Δεροπολιτών, Ζήσος Λούτσης, ο οποίος στην ομιλία του εστίασε στο ρόλο της πολιτείας για την διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και κυρίως στην αναγκαιότητα αναβάθμισης της παιδείας στη μητρική γλώσσα. Τόνισε ότι θα ενθαρρύνει και προωθήσει τη συνεργασία για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι ένας: η κατάρτιση Ευρωπαίων πολιτών ικανούς να υπηρετήσουν την πρόοδο και στις δύο χώρες σε πνεύμα ειρήνης και αγάπης.

Σχόλια