Αλβανία: Μέτα και Ράμα ανταλλάσσουν κατηγορίες για δεσμούς με εγκληματίες

Ο Πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα, απευθύνθηκε δημόσια στον Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ζητώντας από αυτόν να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τα σχόλιά του ότι «ο πρόεδρος έχει δεσμούς με εγκληματίες». 

Σε ανάρτηση στο facebook, με σκληρή γλώσσα εναντίον του πρωθυπουργού, ο Μέτα ζήτησε δημοσίως από τον Ράμα να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες του και είπε ότι θα παραιτηθεί εάν αποδειχθούν αληθινοί.

«Ζητώ από αυτόν δημοσίως να του πει το όνομα, τον τόπο και την ώρα όπου συνάντησα αυτό το άτομο και θα παραιτηθώ αμέσως.
Εάν ο πρωθυπουργός Ράμα δεν το κάνει αυτό πριν από τη συνεδρίαση του κόμματος, θα ασχοληθώ μαζί του σε καθημερινή βάση.
Θα φέρω αποδείξεις σε όλους τους Αλβανούς για τις φρικτές σχέσεις του με τον εγκληματικό κόσμο και τη ζημιά που έχει κάνει στο εθνικό μας συμφέρον και δεν θα σταματήσω μέχρι να απελαθεί», δήλωσε ο Μέτα.
Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει σε δημόσια συζήτηση και αναμένει από αυτόν να το εξετάσει.

Κατά τη σύνοδο ολομέλειας της βουλής, τη Δευτέρα, την ημέρα κατά την οποία ο Εκλογικός Κώδικας εγκρίθηκε στο κοινοβούλιο, ο Ράμα κατηγόρησε τον πρόεδρο για σχέσεις με εγκληματίες.

«Θα ανατρέψουμε αυτήν την εφεύρεση (αναφερόμενος στους προεκλογικούς συνασπισμούς) που είναι το καρτέλ των κομμάτων συνασπισμού, όπου οι ψήφοι λαμβάνονται από το ένα και μεταφέρονται σε άλλο και όπου μπορεί να εκλεγεί οποιοσδήποτε συμμετέχει στη λίστα. Ο Μέτα πρέπει να το ξεχάσει, αυτός που μιλά στο όνομα του Συντάγματος με ένα λεξιλόγιο που ταιριάζει περισσότερο σε πρώην ποινικούς καταδίκους», δήλωσε ο Ράμα στις 5 Οκτωβρίου στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Μετά τα σχόλια του προέδρου, ο Ράμα επανήλθε στο Twitter συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον του Ιλίρ Μέτα.

«Ίλιρ, τι σου χρωστάει η Αλβανία, αφού σε έκανε πρωθυπουργό, πρόεδρο του κοινοβουλίου και πρόεδρο. Γιατί πρέπει να ανέχεται τις καθημερινές σας ταραχές, που ενοχλούν όχι μόνο εκείνους που ζουν αλλά και εκείνους που έχουν πέσει για την ελευθερία της χώρας», δήλωσε ο Ράμα στο Twitter, 

Λίγα λεπτά μετά, ο Μέτα επανέλαβε ότι θα εμφανιστεί σε μια εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή και κάλεσε τον Ράμα να τον ακολουθήσει σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση.

Σχόλια