Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος των Ελλήνων

Συνεδρίαση με διευρυμένη συμμετοχή στελεχών, μελών και άλλων ενδιαφερόμενων είχε την Κυριακή στη Λιβαδειά το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον». Υπό αυστηρούς όρους τήρησης πρωτοκόλλου προστασίας από τον κορωναϊό, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κύριος Ηλίας Καλυβιώτης , στον εναρκτήριο λόγο του υπογράμμισε την αναγκαιότητα τακτικής σύγκλισης του συλλογικού αυτού οργάνου του κόμματος προκειμένου να εξελιχτεί ο διάλογος και η συζήτηση για την άσκηση καλύτερης πολιτικής όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους άλλους τομείς που σχετίζονται με τους προβληματισμούς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Το κόμμα μας διαχειρίζεται την εξουσία τοπικά και αποδεικνύει ότι είναι κοντά στους πολίτες, τολμάει να υπερασπίσει τα συμφέροντά τους και εντωμεταξύ δίνει καθημερινή μάχη για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων τους.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του κόμματος και ταυτόχρονα δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που τελεί επικεφαλής του δήμου. Τόνισε ότι « είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι δήμαρχος και η δική μας σταδιοδρομία θα κριθεί από το έργο που θα αποδείξουμε. Αναλάβαμε ένα δήμο χρεωμένο πάνω από 107 εκατομμύρια λεκ που στο πάρα πέντε αποφύγαμε τη χρεοκοπία και την παραπομπή του σε επιτήρηση από το κράτος. Δε σταματήσαμε όμως ταυτόχρονα να προωθούμε και τα μεγαλόπνοα σχέδια. Ένα απ΄αυτά είναι το υδραγωγείο του Μέρκου, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται εντατικά για τον εφοδιασμό δεκατριών χωριών στην περιοχή της Λιβαδειάς. Η υδροδότηση όλων των χωριών είναι βασικός στόχος μας και αυτή τη θητεία, σύμφωνα και με τις μελέτες που διαθέτουμε θα γίνει πραγματικότητα. Έργα τα οποία η προηγούμενη αρχή τα είχε στα αζήτητα, όπως το υδραγωγείο Αβαρίτσα-Μεμόραχη-Ντερμίσι, το αποκαταστήσαμε και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία. Προωθείται η μελέτη για την ολοκλήρωση και επέκταση του υδραγωγείου του Γαλάζιου Ματιού για να εφοδιαστούν απ’ αυτό με πόσιμο νερό και άλλα χωριά. Ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό μέγαρο της Δρόβιανης, βελτιώνεται η υποδομή των χωριών με προσφορά του δήμου, αλλά και των κοινοτήτων και αναμένεται στο άμεσο μέλλον να χρηματοδοτηθούν οι βασικοί άξονες προς και από τα ορεινά χωριά σε όλη την έκταση του δήμου. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τον αγώνα για τις περιουσίες όσο για την καταχώρηση εκείνων που παρέχει ο νόμος στα νοικοκυριά, τόσο για την προστασία εκείνων που αυθαίρετοι διεκδικούν με πλαστά χαρτιά να υφαρπάξουν στο χώρο μας. Μετά από πολύ κόπο και χρόνο κερδίσαμε ένα απ’ αυτά, το οποίο έρχεται να ενισχύσει και επιβεβαιώσει την διαπίστωσή μας αλλά και την απαίτησή μας ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι φάκελοι όλων των διεκδικήσεων που επικυρώθηκαν από το 1994 στα δικαστήρια ή που και τώρα είναι σε εξέλιξη.

Ζητούμε από την κυβέρνηση τη λειτουργία δημοσίων γραφείων και υπηρεσιών στο χώρο του δήμου όπως είναι το υποθηκοφυλακείο, κυρίως για την επίσπευση της διαδικασίας χαρτογράφησης και καταχώρησης και ελπίζουμε ότι σύντομα αυτό θα γίνει πραγματικότητα, όπως έγινε πραγματικότητα η νέα Διεύθυνση Παιδείας την οποία είχαμε ζητήσει από το 2007."


Πέραν των άλλων ο δήμαρχος κύριος Κίτσος σύστηνε στους παρευρισκόμενους την αναγκαιότητα προστασίας των περιουσιών και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι, δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η γης που κατοχυρώνουν δεν είναι προϊόν αγοροπωλησίας, αλλά πολύτιμο αγαθό της ιδιαίτερης πατρίδας που κανείς δε δικαιούται να το ξεπουλήσει, αλλά να το καλλιεργήσει για τις επόμενες γενιές.

Ο Γενικός γραμματέας του Κόμματος κύριος Ζήσος Λούτσης, τόνισε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης της πολιτικής δραστηριότητας του κόμματος, γιατί αυτός ο καθαρά εθνικός φορέας , εκτός από τη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει στο πρόγραμμά του και άλλους εξίσου σημαντικούς στόχους που είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου και τις αντίστοιχες εφαρμοστικές διατάξεις για τον αυτοπροσδιορισμό, για την παιδεία, για τον πολιτισμό, για την ακεραιότητα, για την ποσοστιαία συμμετοχή κλπ. Γι΄αυτό είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των αρμοδίων επιτροπών και η προβολή αυτού του έργου προς τα έξω. Ο κύριος Λούτσης τόνισε επίσης ότι η δική μας πολιτική δεν πρέπει να είναι πολιτική της φωτογραφίας, αλλά ουσιαστική πολιτική που τεκμηριώνεται με άμεση προσφορά στον κάθε πολίτη, με συγκεκριμένο έργο που να διασφαλίζει το μέλλον της ΕΕΜ. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Δήμος Φοινικαίων έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1921 και την ερχόμενη χρονιά οφείλουμε να δώσουμε το καλύτερο παρόν στην προβολή της παρουσίας, του πολιτισμού και της προσφοράς του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα πατρώα του εδάφη.

Από τους παρευρισκόμενους πήραν το λόγο αρκετά μέλη, δημογέροντες και καλεσμένοι, όπως ο Βαγγέλης Παππάς, ο Δημήτρης Μήτσης, ο Ηλίας Μπούρος και ο Βαγγέλης Παππαχρήστος. Ο τελευταίος συνεχάρη το δήμαρχο για τη συμπαράσταση που δείχνει προς τις ευπαθείς ομάδες εφοδιάζοντάς τες με φάρμακα αυτές τις δύσκολες στιγμές της απομόνωσης, αλλά και για την τόλμη που τον χαρακτήρισε όντας δίπλα στους διαμαρτυρόμενους στο Μαυρομάτι σχετικά με τη διάνοιξη αυτής της τελωνειακής διάβασης, λόγω της οποίας έχει απονεκρωθεί όλη η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Εντωμεταξύ επισήμανε ότι εκ μέρους της δημοτικής αρχής να ασκηθεί αυστηρότερος έλεγχος στους υπαλλήλους, αλλά και στους κοινοτάρχες ώστε να τελούν το έργο τους με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα δικά τους συμφέροντα. Ταυτόχρονα ζήτησε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των αδελφοτήτων στην Ελλάδα για την από κοινού εκτέλεση έργων και δραστηριοτήτων στα χωριά.










Σχετικά με την οργάνωση του κόμματος μέχρι τις εκλογές θα συνέλθει σύντομα η φυσική ηγεσία του κόμματος για να συντάξει και συναποφασίσει τη στρατηγική συμμετοχής σ’ αυτές , αλλά και τις τακτικές ώστε η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να έχει τη δική της πραγματική εκπροσώπηση.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια