Άρθρο του Τηλέμαχου Κώτσια για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών

Άρθρο-παρέμβαση του Βορειοηπειρώτη συγγραφέα, Τηλέμαχου Κώτσια, για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών. Ο κύριος Κώτσιας γράφει για την αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα γαϊδουρινή υπομονή, όμως να μην ξεχνάει κανείς ότι έχουν και μνήμη ελέφαντα.
Σας παραθέτουμε το άρθρο, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

"Από το Μάιο του 2019 που ο σημερινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι όταν θα ερχόταν στην εξουσία θα διόρθωνε την αδικία που έγινε σε βάρος των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών, πέρασε ενάμιση χρόνος και από την υπόσχεσή του μετά από τη μεγάλη διαδήλωση κατά της αδικίας αυτής, πέρασαν πάνω από οκτώ μήνες. Ακούσαμε τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτση να υπόσχεται στη Βουλή ότι η αδικία θα διορθωθεί και με την επιμονή του τότε προεδρεύοντα κ. Νικήτα Κακλαμάνη, δεσμεύτηκε ότι θα λυνόταν μέχρι τον Απρίλη. Πέρασε ο Απρίλης και ξανάγινε ερώτηση στη Βουλή όπου ο κ. υπουργός τα μάσησε, γιατί με τον κορωνοϊό, όπως είπε, προέκυψαν άλλες προτεραιότητες, έπρεπε να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να πληρωθούν από 800 ευρώ τόσοι πολλοί εργαζόμενοι, ενώ για τόσους λίγους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες που ζητούσαν κάτι λιγότερο από 150 ευρώ, δεν υπήρχαν χρήματα, σαν να μην ήταν οι ζωές εκείνων ανθρώπινες για να σωθούν. Φαίνεται ότι, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, δεν υπάρχει καμία βούληση για να αποκατασταθεί αδικία. Είναι πρωτάκουστο να παραδέχεται μια κυβέρνηση ότι υπάρχει αδικία και να εξακολουθεί να την διαπράττει. Αν με αυτά τα λίγα ευρώ η Ελλάδα θα έλυνε το πρόβλημά της, οι Βορειοηπειρώτες θα ήταν πρόθυμοι να τα χαρίσουν, όπως οι προσπαππούδες ευεργέτες που με τα χρήματα τους φτιάχτηκε το ελληνικό κράτος (για να τα σπαταλάνε σήμερα οι καρεκλοκένταυροι), αλλά ξέρουν καλά και τους πληγώνει, ότι ο πραγματικός λόγος είναι ότι οι Βορειοηπειρώτες συνιστούν σίγουρους ψηφοφόρους της Κυβέρνησης.

Ο νόμος Κατρούγκαλου περί εθνικής σύνταξής σαφώς και ήταν κακός, ρατσιστικός και άδικος. Αν θέλει το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική δίνοντας εθνική σύνταξη, θα πρέπει να την κάνει από το δικό της κορβανά και όχι με ξένα κόλλυβα από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Η νέα κυβέρνηση, προσπαθώντας - με την ελληνική κουτοπονηριά - να βγάλει "από τη μύγα σπλήνα" κωλυσιεργεί να αλλάξει αυτόν τον νόμο, όπως υποσχέθηκε και η δικαιολογία του κορωνοϊού είναι πέραν από αστεία.

Τρέμουν τα γόνατα εκείνων που πηγαίνουν να καταθέσουν σήμερα στεφάνια στους πεσόντες του '40, τρέμουν και τα κόκαλα των ίδιων των πεσόντων, γιατί τους είχαν περιθάλψει οι παππούδες αυτών που σήμερα οι κυβερνώντες αφήνουν νηστικούς, γιατί το χυμένο αίμα για την ελληνική σημαία σε εκείνα τα εδάφη είναι ακόμα νωπό! Πώς τολμούν να λένε μερικοί "τα αδέρφια μας οι Βορειοηπειρώτες" και να μιλάνε για βοήθεια ενώ το μόνο που κάνουν είναι να κλέβουν τα δεδουλευμένα τους.

Οι Βορειοηπειρώτες έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα γαϊδουρινή υπομονή, όμως να μην ξεχνάει κανείς ότι έχουν και μνήμη ελέφαντα."
, σημειώνει στο άρθρο του ο κύριος Κώτσιας

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια