Όταν αγωνίζεσαι για το εθνικό, κοινό δίκιο θα δικαιωθείς

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ στην Κακαβιά επέτρεψε Βορειοηπειρώτες θετικούς στον Κορωνοϊό να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα, ζητώντας τους βέβαια να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι πληροφορίες μου λένε ότι εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό σήμερα για πρώτη φορά σε ένα ζευγάρι Ελλήνων που επέβαιναν σε ΙΧ!
Αν τελικά εφαρμοστεί πλήρως, που πιστεύω ότι θα συμβεί, το θεωρώ αυτό και ιδιαίτερη προσωπική επιτυχία! Διότι, όπως αρκετοί γνωρίζουν, με την δημοσιογραφική ιδιότητα και την ιδιότητα του δημόσιου προσώπου στην εθνική ελληνική μειονότητα, αξιοποιώντας διάφορους τρόπους , μέσα και επιχειρήματα, κατάφερα να πείσω τους αρμόδιους κυβερνητικούς και κρατικούς φορείς, όπως και ΜΜΕ, ότι δεν μπορεί κανείς να μας αφαιρέσει το συνταγματικό και ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή , στην υγεία και το δικαίωμα ελεύθερης επιστροφής στην πατρίδα!

Ασφαλώς και δεν απαιτώ εύσημα από κανέναν, αλλά θέλω να επισημάνω ότι πρέπει να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε προς τον εαυτόν μας ως παρακατιανοί και υπόδουλοι!!
Προσωπικά και οικογενειακά δεν δέχτηκα, λόγου νόσου, ειδική μεταχείριση και ας μου προσφέρθηκε. Επιδίωξα τον σεβασμό των θεμελιωδών αυτών δικαιωμάτων μας.

Εκείνο όμως για το οποίο εκφράζω την όλη δυσαρέσκειά μου είναι η δική μας στάση. Των πολιτικών μας φορέων , ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΕΑΔ, ΜΕΓΑ, των βουλευτών, των δημάρχων αλλά και ατόμων που δηλώνουν ελεύθεροι και είναι σκλάβοι του φόβου τους.

Φοβούμενοι ότι μια τέτοια διεκδίκηση θα τους χαλάσει τη βιογραφία στην Αθήνα, οι πολιτικοί μας φορείς είναι σε ρόλο κάβουρα. Δεν έκαναν κανένα διάβημα και ειδικά τώρα που στις περιοχές μας η έξαρση του κορωονϊού είναι στο φόρτε, το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και σε λίγες μέρες θα σημειωθούν πολλαπλά περιστατικά με βαριά συμπτώματα.

Συνάντησα στην προσπάθεια αυτή ανθρώπους που προτιμούν να παραδώσουν την ακεραιότητά τους , την αξιοπρέπειά τους και την ταυτότητά τους στην εκάστοτε αρχή, είτε είναι δήμαρχος, είτε είναι βουλευτής, είτε είναι αρχηγός κόμματος!

Όπως υπάρχουν ακόμα και επίσημοι φορείς μας οι οποίοι αφού γέμισαν με Αλβανούς πολίτες τις θέσεις εργασίας στους ελληνικούς μας θεσμούς, αφού εργαζόμενοι στους θεσμούς αυτούς προέκυψαν με κορωνοϊό, τους μεταφέρουν στην εργασία με το ίδιο λεωφορείο που μεταφέρει στη συνέχεια και μαθητές!

Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μη περιμένουμε οδηγίες για να προστατέψουμε την υγεία μας απ΄αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την πανδημία , την υγεία μας , τη ζωή μας. Αλλά μόνοι μας να προστατέψουμε τον εαυτόν μας και με θετική ενέργεια να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας! ΜΗ λησμονάμε ότι στα χωριά μας κατοικούν εκατοντάδες παρήλικοι που έχουν την ανάγκη όλων μας.

Ας αποφύγουμε μια μαύρη σελίδα στον τόπο μας!

Παναγιώτης Μπάρκας
22 Νοεμβρίου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια