Η επικίνδυνη εθνική προσπάθεια να μείνει το τόπος μας χωρίς μνήμη

(Έθνος χωρίς μνήμη, ίσον έθνος χωρίς μέλλον)

Αναζητώντας ιστορικές πηγές για τον τόπο μας, εύκολα διαπιστώνεται ότι και στις πιο σκοταδιστικές εποχές, όπως αυτή του Χότζα, ο τόπος μας έχει μνήμη. Μπορείς εύκολα να ενημερωθείς πώς πορευτήκαμε στο πηχτό αυτό σκοτάδι! 

Οι προγενέστερες γενιές μας, ωστόσο, είχαν μεριμνήσει να μας αφήσουν πολυποίκιλες πηγές ενημέρωσης. Για να τους παρακολουθήσουμε και να τους κρίνουμε. Αλλά περισσότερο για να μας φωτίσουν το μέλλον μας. Το έπραξαν ιδιαίτερα στην τουρκοκρατία.

Η δική μας γενιά, η διανόηση και ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία και λοιποί επίσημοι εκπρόσωποι, αδιαφορούν γι΄αυτή τη σημαντική ιστορική πτυχή. Και όχι μόνο αδιαφορούν!!! 

Η πολιτική ηγεσία, υπό την όποια ονομασία, αλλά κυρίως η ΟΜΟΝΟΙΑ, φρόντισαν, κατά τον πιο περίεργο, αλλά και εγκληματικό εθνικό τρόπο, από την μία να μη φέρουν στο προσκήνιο την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, αλλά επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία για να αφήσουν την κοινότητά μας θύμα της διαστρεβλωμένης, παραχαραγμένης και στην καλύτερη περίπτωση, της ρηχής ιστορίας μας που καλλιέργησε το κομμουνιστικό καθεστώς και συνολικά η αλβανική βιβλιογραφία.

Από την άλλη φρόντισαν να διαλύσουν και καταστρέψουν κάθε σύγχρονη πηγή ενημέρωσης! Όπως φρόντισαν να στερέψουν κάθε πολιτιστική και μάλιστα και εκπαιδευτική προσπάθεια που θα έδινε ζωή στον τόπο μας! 

Δεν άφησαν όρθιο κανένα έντυπο. Δεν μπόρεσαν να στήσουν ένα κοινό και αξιόπιστο ηλεκτρονικό ΜΜΕ, που θα έδινε φωνή και αξιοπρέπεια στη δική μας κοινότητα. Καταπολεμούν με μανία όποιον προσπαθεί να γράψει κάτι για τον τόπο μας. Ισοπεδώνουν κάθε αξία ως το μόνο τρόπο που τους εξασφαλίζει την επιφάνεια! Κατέστρεψαν μια χιλιόχρονη παράδοση!

Αναζητήστε και εσείς παρακαλώ για να μάθετε για τις εξελίξεις στον τόπο μας αυτά τα 30 χρόνια! Τίποτα δε θα βρείτε! Ούτε για το περιουσιακό, ούτε για το εκπαιδευτικό, ούτε για το πολιτικό, το κοινωνικό και ασφαλώς για το εθνικό….. !

Ή μπορείτε να βρείτε παραπληροφόρηση, συγκεχυμένη και αντιφατική ενημέρωση, ενημέρωση που προσπαθεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα, τις εθνικές τους ενοχές. Πρόκειται για χωρίς προηγούμενο κατάσταση που επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσει ένα βάλτο που στοχεύει να εξαφανίσει το ένδοξο παρελθόν και να μπάσει σε αδιέξοδο το μέλλον ! Να καλλιεργήσει την μεταξύ μας διάσπαση και αντιπαράθεση, φτώχεια και μεζέρια, κατάσταση που βολεύει τους ίδιους να επωφεληθούν οικονομικά και να επιβιώσουν πολιτικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, τελευταία παρατηρείται και μια άλλη εξέλιξη. Τα ΜΜΕ, κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν στους ηγετικούς και εκπροσωπευτικούς μας κύκλους, υπεύθυνοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο κάθε Έλληνας, καταπιάνονται με μεμονωμένες ιστορικές μας πτυχές, με μεγάλα παγκόσμια θέματα, με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με την ορθοδοξία, με… όχι όμως με τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού;;!! (Εύγλωττο παράδειγμα ακόμα η αντιμετώπιση της πανδημίας)

Γιατί;!

Επειδή θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού μας από τα καθημερινά προβλήματα. Θέλουν να συγκαλύψουν τις μεγάλες εθνικές ευθύνες για το ξεπούλημα για μια ακόμη φορά (αλλά την πρώτη ιστορικά από τα δικά μας χέρια) της δικής μας εθνικής υπόθεσης. Θέλουν να δείξουν ότι, αυτοί είναι οι ικανοί, οι άξιοι για τις τύχες του τόπου μας και κανείς άλλος.

Θέλουν επίσης, να γράψουν τη δική τους ιστορία για το παρόν και το μέλλον της εθνικής μας υπόθεσης, όπου προκύπτουν με καθαρά χέρια και «μάχιμοι σε ιερούς αγώνες» που δεν έδωσαν ποτέ. Απεναντίας! Παγίδεψαν κάθε εθνική προσπάθεια!

Παναγιώτης Μπάρκας
6 Δεκεμβρίου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα: facebook.com/panibar2011

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια