Για τα Συνταγματικά Δικαιώματα δεν χρειάζεται να αναγνωρίζουμε ευεργέτες. Είναι επίσης επικίνδυνη η εκμετάλλευση τους για πολιτικό παραγοντισμό

Αγαπητοί αναγνώστες της σελίδας μου (οι οποίοι, στα κρυφά είστε χιλιάδες περισσότεροι απ΄ αυτούς που δηλώνουν ανοιχτά ότι με διαβάζουν, δείγμα κι΄ αυτό Βορειοηπειρωτικού ραγιαδισμού και έλλειψης ήθους), για να αποφύγω κάθε παρεξήγηση, θέλω εξαρχής να τονίσω ότι η κάτωθι αντίδραση δεν ξεκινάει από κάτι προσωπικό. Δεν διεκδικώ τα εύσημα κανενός! Δεν διεκδικώ θέσεις και αξιώματα! Ούτε μάλιστα, την αποκατάσταση της αλήθειας! Δεν έχω επίσης, κάποιο προσωπικό όφελος για να ασχολούμαι με τα κοινά. Απεναντίας! Κουράζει και απογοητεύει η βορειοηπειρωτική απάθεια και ραγιαδισμός ! Ακριβώς για να αποδείξω πόσο μακριά πηγαίνει αυτή η νοοτροπία, αναγκάστηκα να προβώ στη δημόσια αυτή αντίδραση! 

Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν συντονισμένες δημόσιες ανακοινώσεις των δύο Ελλήνων μειονοτικών δημάρχων σε ό τι αφορά την πρόσφατη απόφαση των ελληνικών αρχών για να καταργήσουν τα αντισυνταγματικά μέτρα σε ότι αφορά το δικαίωμα και των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για νοσηλεία στο ελληνικό υγειονομικό σύστημα, ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες. 

Τι παρατηρείται όμως στις συντονισμένες ανακοινώσεις των δημάρχων. 

Από την μία, επιδιώκουν να οικειοποιηθούν και καρπωθούν, ως δική τους υπόθεση την εξέλιξη αυτή. 

Από την άλλη. Δυστυχώς, γι΄ αυτούς, αλλά και για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, την μάταιη προσπάθειά τους οικειοποίησης της εξέλιξης αυτής, επιδιώκουν να την αξιοποιήσουν για να αναδειχτούν παράγοντες διαχείρισης της όλης υπόθεσης. Αντιμετωπίζουν όμως το συνταγματικό δικαίωμά μας με τη δική τους αρχή ραγιαδισμού. 

Πρώτον. Ότι δεν πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητο συνταγματικό μας δικαίωμα, αλλά για χειρονομία καλής θελήσεως κάποιων ελληνικών κρατικών παραγόντων και υπαλλήλων, τους οποίους βλέπουν, ξανά με τη δική τους νοοτροπία, ως ιδιοκτήτες των κρατικών υπηρεσιών που εκπροσωπούν και υπηρετούν. 

Δεύτερο. Στη συνέχεια, τους εκλιπαρούν ως ευκαιρία για να προβάλλουν των εαυτόν τους ως παράγοντες σωτήρες που κατάφεραν να λύσουν το θέμα. Δλδ, κατ΄αυτούς, το δικαίωμα να διακομιστούν οι νοσούντες Έλληνες Βορειοηπειρώτες στα Ελληνικά νοσοκομεία δεν απορρέει από το Σύνταγμα, ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες, αλλά λόγω της διαμεσολάβησής τους σε κρατικούς περιφερειακούς λειτουργούς. (!)

Για το αληθές του λόγου, στις εβδομαδιαίες προσωπικές μου προσπάθειες για να πείσω τις ελληνικές αρχές, ότι με την απαγόρευση της προσέλευσης στην Ελλάδα και στα ελληνικά νοσοκομεία των Βορειοηπειρωτών νοσούντων με κορωνοϊό, ή με άλλες ασθένειες, λόγω της πανδημίας, παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα που προκαλούν ανεπανόρθωτα εθνικά ρήγματα στις σχέσεις των Βορειοηπειρωτών με τον εθνικό κορμό, ζήτησα τη συμπαράσταση Έλληνα μειονοτικού δημάρχου, όπως και άλλων Βορειοηπειρωτών παραγόντων και συλλόγων για να συνυπογράψουν το προσωπικό μου υπόμνημα προς τις ελληνικές αρχές. 

Στην αρχή, ερμήνευσα την άρνηση σύμπραξης με το γεγονός ότι το υπόμνημα έφερε την υπογραφή μου ως καθηγητή και δημόσιο πρόσωπο στην εθνική ελληνική μειονότητα. Διαπίστωσα όμως ότι περισσότερο τους εμπόδιζε, από την μία η νοοτροπία του φόβου μήπως ενοχληθούν οι ελληνικές αρχές (γι΄αυτό και στις δημόσιες ευχαριστήριες επιστολές οι δήμαρχοι τους λοιδορούν) και από την άλλη, ήθελαν να εκμεταλλευτούν την περίπτωση για την ανάδειξη παραγοντισμού. Δλδ να αναγκάσουν τους Βορειοηπειρώτες να δουν το συνταγματικό τους αυτό δικαίωμα ως ενδιαφέρον και προνόμιο των δημάρχων, οι οποίοι θα συντονίζουν στο εξής και την εφαρμογή και τον σεβασμό του δικαιώματος αυτού σε συνεννόηση με Έλληνες παράγοντες;;; !!!! 

Στην ουσία γνώριζα από πρώτο χέρι ότι με την εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά, τα απαγορευτικά αυτά μέτρα για τους Έλληνες νοσούντες θα καταργούνταν. Απλώς, απαιτούσα σύμπραξη επειδή ήθελα να μπουν στο χορό αυτό και άλλοι παράγοντες για να δείξουμε ότι υπάρχει μια ζωντανή και αξιοπρεπή ελληνική κοινότητα. Και επίσης, επειδή, απαιτώ στο υπόμνημα την κατάργηση των αλβανικών τεστ για τον κορωνοϊό εφόσον είναι αναξιόπιστα και για τα οποία οι Έλληνες χρειάζονται να πληρώνουν ένα κάρο λεφτά. Αντί του όρου αυτού υπογραμμίζω τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού μόνο από το μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά. Άρα χρειάζεται ακόμα πόλεμος και προσπάθειες και γι΄αυτό και ασφαλώς δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια ενός ατόμου. 

Το θέμα έχει και συνέχεια.

Το δικαίωμα στη ζωή, την υγεία, στην ελεύθερη προσέλευση στην πατρίδα είναι ατομικό, προσωπικό. Δλδ ο κάθε Έλληνας Βορειοηπειρώτης, εντελώς προσωπικά, είτε νοσεί, είτε όχι, με κορωνοϊό, δικαιούται να προσέλθει στην Ελλάδα, εφόσον προσκομίσει προσωπικά το PLF και το τεστ Κορωνοϊού από τις αλβανικές αρχές. 

Ασφαλώς, όπως ανάφερα, οι δήμοι υποχρεούνται να απαιτήσουν από τις ελληνικές αρχές την κατάργηση του αναξιόπιστου πλέον και στην πράξη αλβανικού τεστ κορωνοϊού. 

Στην ουσία οι δήμοι, αντί αυτού, συγκροτούν θεσμό που θα ετοιμάζει, λένε, τους ιατρικούς φακέλους των Βορειοηπειρωτών που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα (!!!!) Που σημαίνει συγκέντρωση διεξαγωγής των τεστ ή και εξετάσεων (που δεν χρειάζονται στη διέλευση των συνόρων) σε συγκεκριμένα χέρια! (Λοιπόν για ποιο ιατρικό φάκελο γίνεται λόγος όταν η διαδικασία διέλευσης στην Ελλάδα και στα ελληνικά νοσοκομεία είναι εντελώς απλή;;;!!). Δλδ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους οικειοποιούνται το συνταγματικό τους δικαίωμα. Για το λόγω αυτό, δλδ για να είναι πιστικοί στο δικό μας κοινό, ευχαριστούν δημοσίως διάφορους ελληνικούς παράγοντες, οι οποίοι εκτελούν απλώς εντολές, επειδή ταυτόχρονα γνωρίζουν, ότι η δεοντολογία δε θα τους επιτρέψει να αντιδράσουν, τόσο το περισσότερο όταν πρόκειται για ευχαριστίες! Στο μέτρο αυτό των δήμων μας μπορείς να βάλεις όποιο ύποπτο καπέλο θέλεις. 

Ασφαλώς, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες παρήλικες χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη, από κάθε θεσμό και άτομα, κυρίως από τον Δήμο. (Εφόσον δεν καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάργηση του αλβανικού τεστ, να καλύπτονται τα έξοδα για τη διενέργειά του, ή για όλο «τον ιατρικό φάκελο", διότι ένας λόγος που οι Βορειοηπειρώτες δεν φροντίζουν τον εαυτόν τους, για να πάνε έγκαιρα στο γιατρό, είναι η αδυναμία να πληρώσουν τόσα πολλά έξοδα) Ιδιαίτερη υποστήριξη χρειάζεται όταν πρόκειται για διακόμιση βαριών περιστατικών. Αλλά γι΄αυτό υπάρχουν στην Ελλάδα επίσημοι θεσμοί, με τους οποίους είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τους δικούς μας επίσης επίσημους θεσμούς (διότι λογικό είναι να μη υπάρχουν σε ετοιμότητα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για κάθε περίπτωση που τυχαίως φθάνει στα σύνορα). Χρειάζεται η βοήθεια του Δήμου ακόμα και για την κάλυψη των εξόδων σε περίπτωση που θα χρειαστεί ενοικίαση ιδιωτικού ασθενοφόρου από Κακαβιά προς Ιωάννινα. 

Ωστόσο, τους δήμους πρέπει σοβαρά να ανησυχήσει η μέχρι τώρα διαχείριση της κατάστασης, διότι απεδείχθη ότι η εμπλοκή του αναρμόδιου στην Ελλάδα θεσμού των δήμων μας, είχε ως συνέπεια ώστε δύο υπερήλικοι μας σε βαριά κατάσταση να καταλήξουν στα Τίρανα και για την τύχη των οποίων δεν γνωρίζει κανείς τίποτε!

Παναγιώτης Μπάρκας
2 Δεκεμβρίου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα: facebook.com/panibar2011

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια