Άλλο Ντουμπάι...άλλο Κακαβιά

Θα ταίριαζε στην ιστορία αυτή και το "Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη". Είναι βέβαιο πως όλοι είδαμε τις εικόνες με τους επώνυμους Έλληνες που διασκεδάζανε στο Ντουμπάι, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν κατάφερε να δει και να επισκεφθεί αγαπημένους ανθρώπους τις ημέρες των εορτών. Το θέμα βεβαία δεν σταματά στους 10-15 επώνυμους που προβλήθηκαν, αφού μόνο χθες επέστρεψαν κάποιες εκατοντάδες Ελλήνων από το Ντουμπάι, ίσως λιγότερο επώνυμους, πιθανότατα όμως με μεγαλύτερο πορτοφόλι.

Δεν θα σταθούμε τόσο στο πόσο ηθικό είναι όλο αυτό, αλώστε δεν προέκυψαν οι κοινωνικές ανισότητες το 2020, υπάρχουν εδώ και αιώνες, όσο σε μια άλλη διάσταση, αυτή της επιστροφής από εκεί.

Διαβάσαμε πως κατά την επιστροφή αυτών των ανθρώπων από το Ντουμπάι, εντοπίστηκαν από τον ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο, ήδη, δυο θετικοί στον κορωνοϊο. Δεν θα σταθούμε στο πόσο ανεύθυνοι είναι που πήγαν για διασκέδαση σε μια άλλη χώρα και φέραν τον κορωνοίο -σημειωτέων την Πρωτοχρονιά, τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με 1.856 κρούσματα ημερησίως, άρα δεν μιλάμε για μια καλή επιδημιολογικά χώρα- αλλά στο μετά την επιστροφή.

Διαβάζουμε λοιπόν πως αφού εντοπίστηκαν θετικοί (στα rapid test) οδηγήθηκαν με βαν της πολιτικής προστασίας στο σπίτι τους για να τεθούν σε 14ημερη καραντίνα, όπως απαιτείται.

Ερχόμαστε τώρα στο τελωνείο της Κακαβιάς και στον παραλληλισμό για τα δυο μέτρα και σταθμά.
Διαβάσαμε πριν λίγες εβδομάδες (και πιθανόν να ισχύει ακόμη) πως στο τελωνείο της Κακαβιάς, σε Βορειοηπειρώτες Έλληνες πολίτες (αφού μόνο σε αυτούς επιτρέπεται η διέλευση), που είχαν αρνητικό μοριακό τεστ από Αλβανία (όπως και οι επώνυμοι από το Ντουμπαί), βρέθηκαν θετικοί σε rapid test στην Κακαβιά (όπως και οι επώνυμοι στο αεροδρόμιο), όχι μόνο δεν τους πήγε βαν της πολιτικής προστασίας σπίτι τους, αλλά δεν τους επετράπει καν η είσοδος στην Ελλάδα.

Η φράση, "Δυο μέτρα και δυο σταθμά" απέκτησε τον ορισμό της..
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια