Στο καλό κύριε Βρούτση...

Ένα από τα θύματα του ανασχηματισμού είναι αναμφίβολα ο -πρώην πλέον- Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος απομακρύνθηκε εντελώς από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα, καθώς και στις δυο κυβερνήσεις που συμμετείχε (Σαμαρά & Μητσοτάκη), έδειξε το μεγάλο του ενδιαφέρον για την κοινότητά μας, οπότε θα πρέπει να γράψουμε κάτι για να τον αποχαιρετίσουμε..

Θα μπορούσε κανείς να πει, οι κατάρες έπιασαν τόπο και τα προβλήματα λύθηκαν. Είναι όμως έτσι;
Η απομάκρυνση Βρούτση, μάλλον, έχει να κάνει περισσότερο με την ανικανότητά του και λιγότερο (ή  καθόλου) με την εμμονή, που ομολογουμένως έχει με τους Βορειοηπειρώτες συνταξιούχους, όλων των κατηγοριών. Η καρέκλα του έτριξε με τα περίφημα «Σκοιλ Ελικικού » και το ποτήρι ξεχείλισε με τις εκκρεμείς συντάξεις, τις οποίες κατάφερε να πολλαπλασιάσει μέσα σε ένα χρόνο, παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες του για επίσπευση των διαδικασιών.

Οι Βορειοηπειρώτες δεν παίξανε ρόλο; Πιθανόν ναι. Ο Βρόυτσης επέλεξε μόνος του να γίνει κακός απέναντί τους όταν σε επερώτηση στη βουλή -για το θέμα τον συντάξεων - απάντησε με το γνωστό αντιπαθητικό του ύφος "έχουμε να σώσουμε ανθρώπους" ...με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα, οπότε είναι μια πολύ καλή λύση για τον Μητσοτάκη να εξευμενίσει τα πλήθη -ψηφοφόροι του στην πλειοψηφία - διώχνοντας τον κακό. Για να ολοκληρωθεί βέβαια ο εξευμενισμός θα πρέπει τώρα να λύσει το πρόβλημα (...το οποίο ο κακός Βρούτσης δεν ήθελε να λύσει ας πούμε).

Και τώρα, οι συντάξεις έρχονται; Ας κρατάμε καλύτερα μικρό καλάθι..
Μπορεί ο Βρούτσης να ήταν αποδεδειγμένα εμπαθής απέναντί μας, η υπόσχεση όμως δόθηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, τον οποίο προφανώς δεν θα μπορούσε να εμποδίσει ο Βρούτσης αν ήθελε να την τηρήσει.
Θέλει όμως;
Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι κατά βάση οικονομικό, αλλά πολιτικό και έχει να κάνει με τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία απ' ότι φαίνεται δεν βλέπει με καλό μάτι τη διευθέτηση του ζητήματος για διάφορους λόγους. Κυρίως γιατί νομίζουν πως θα μας γίνει χάρη, ίσως γιατί δεν έχουν καταλάβει περι τίνος πρόκειται. Πως μιλάμε δηλαδή για κανονική σύνταξη με πληρωμένες εισφορές ( κι όχι κάποιο επίδομα), που παρανόμως περικόπτεται από τον νόμο Κατρούγκαλο, που ανανέωσε ο Βρούτσης, χωρίς καμία αλλαγή στη συγκεκριμένη διάταξη. (Βγάζουμε στην άκρη αυτούς που μας θεωρούν Αλβανούς, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι η συντριπτική μειοψηφία).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σχόλια κάτω από μια προ μηνών ανάρτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Γιόγιακα, από ψηφοφόρους του, που του επιτίθονταν γιατί έλεγε (σε φωτογραφία με τους Συρίγο και Σκυλακάκη) πως το Γενάρη θα λυθεί το ζήτημα. Απ'οτι φαίνεται θα ολοκληρωθεί ο Γενάρης, χωρίς να λυθεί, οπότε θα γλιτώσει τη γκρίνια.

Το ζήτημα λοιπόν με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών είναι θέμα Μητσοτάκη κι όχι Υπουργών. Αυτός έχει δεσμευθεί και μάλιστα δυο φορές.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα λυθεί. Το πιθανότερο αυτό να συμβεί προεκλογικά ή λίγους μήνες πριν τις εκλογές, για να έχει τα εκλογικά οφέλη που όλοι οι πολιτικοί επιζητούν. Το ζήτημα βέβαια εδώ είναι πως θα επιχειρήσει να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, για το ίδιο θέμα δυο φορές και αυτό μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. Εκτός και αν φορτωθεί τον μουντζούρη ο Βρούτσης που-ευτυχώς....έφυγε.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια