Αλβανία: Αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊου

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κορωνοϊου στην Αλβανία και των ασθενών που νοσηλεύτηκαν λόγω του COVID-19 αυξήθηκε τον τελευταίο μήνα. Η επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Mira Rakacolli είπε ότι σημειώθηκε αύξηση των καθημερινών λοιμώξεων και των θανάτων την τελευταία εβδομάδα.

Εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η Αλβανία έχει μια πολύ υψηλή συχνότητα εμφάνισης της νόσου, η οποία έχει φτάσει σε 209 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.
Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, είναι η αύξηση των λοιμώξεων, η αύξηση των θανάτων, η εισαγωγή στο νοσοκομείο καθώς και οι λοιμώξεις μιας νεότερης ηλικιακής ομάδας, δημιουργεί ανησυχία.
Σύμφωνα με την επιτροπή, ο κύριος λόγος για αυτό ήταν η περίοδος των διακοπών μαζί με την έλλειψη συμμόρφωσης με τους περιορισμούς κατά του COVID-19.

Η κα Rakacolli ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνουν σε αναστολή.
Όσον αφορά τους φοιτητές που επιστρέφουν στα πανεπιστήμια, οι ειδικοί δήλωσαν ότι συνεργάζονται στενά με το Υπουργείο Παιδείας για να βρουν συγκεκριμένες λύσεις για να επιστρέψουν οι φοιτητές στις αίθουσες διδασκαλίας. Μια τελική ανακοίνωση θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Silva Bino μίλησε λεπτομερέστερα για την αύξηση των εβδομαδιαίων περιστατικών.

«Βλέπουμε αύξηση των περιστατικών αυτών των προηγούμενων εβδομάδων με 209 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Η μεγαλύτερη αύξηση είναι στα Τίρανα, το Δυρράχιο, το Φίερι και οι Άγιοι Σαράντα. Οι νέοι επηρεάζονται επίσης », είπε ο Bino.

Η επικεφαλής του Μολυσματικού Νοσοκομείου, Najada Como, δήλωσε ότι η πιο προσβεβλημένη ηλικιακή ομάδα που εισάγεται στο νοσοκομείο είναι 50-60 ετών, αλλά επίσης επηρεάζονται νεότερες ηλικιακές ομάδες.
«Έχουμε άτομα όλων των ηλικιών να κάνουν check in στο νοσοκομείο από 30 έως 90 ετών. Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι οι νεότεροι ασθενείς εμφανίζουν επίσης πιο σοβαρά σημάδια του ιού », δήλωσε η Como.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια