Ράμα: Η πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer θα φτάσει τη Δευτέρα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επιβεβαίωσε ότι η πρώτη παρτίδα των εμβολίων της Pfizer, σύμφωνα με τη διμερή σύμβαση που υπογράφηκε από την Αλβανική κυβέρνηση και την αμερικανική εταιρεία, θα φτάσει τη Δευτέρα.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των δόσεων θα είναι μικρότερος από τον αρχικά συμφωνηθέντα στη σύμβαση, αλλά περισσότερες θα παραδοθούν σύντομα. Αναμένεται να είναι λιγότερες από 10.000.
Σύμφωνα με τον Ράμα η καθυστέρηση σχετίζεται με αυτό που συμβαίνει και στην Ευρώπη, όπου όλες οι χώρες βλέπουν μια καθυστέρηση στα εμβόλια της Pfizer.
«Η Pfizer σταμάτησε την παραγωγή υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να χρηματοδοτήσει την αύξηση της ικανότητας παραγωγής, λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων, και αυτό είναι κατανοητό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ράμα.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπόρεσε να υπογράψει διμερή σύμβαση με τον Αμερικανό παραγωγό, δίνοντας προκαταβολή 4 εκατομμυρίων δολαρίων στην COVAX, η οποία «δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει».
«Έχουμε συμβόλαιο με την Pfizer για 500.000 δόσεις. Θα έπρεπε να έχουμε λάβει 10.000 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά δεν μπορούσε να γίνει εξαίρεση, οπότε δεν έφτασαν εγκαίρως. Όμως, χαίρομαι που σας λέω ότι λάβαμε επιβεβαίωση ότι η προμήθεια από την Pfizer θα φτάσει τη Δευτέρα ».

Ο Ράμα αναφέρθηκε και σε τρια πιθανά σενάρια, σχετικά με την πορεία εμβολιασμού στην Αλβανία. Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί στη χώρα, στην καλύτερη περίπτωση σε 14 μήνες και στη χειρότερη σε 24 μήνες.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια