Αλβανία: Διαδικασίες για την απομάκρυνση Μέτα από την προεδρία ξεκινά το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Όπως μεταδίδεται, τη Δευτέρα το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΚ είπε ότι μόλις μετρηθούν όλες οι ψήφοι, το σχέδιο είναι να «προετοιμάσει τα χαρτιά για τη συνταξιοδότηση του Προέδρου Μέτα».
«Κανείς δεν περίμενε ότι θα έκανε δήλωση συνταξιοδότησης. Αλλά ας περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέτρησης και θα προετοιμάσουμε τα χαρτιά για τη συνταξιοδότησή του », είπε ο Μπάλα

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Τέντι Μπλούσι προειδοποίησε ότι αν ο Μπαλά τολμήσει να πλησιάσει τον πρόεδρο θα λάβει «την απάντηση που του αξίζει»

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα τόνισε ότι θα παραμείνει πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι το 2022 όταν λήξει η θητεία του, και στη συνέχεια σκοπεύει να αναλάβει την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης.
Πρίν από τις εκλογές, ο Μέτα, είχε δηλώσει πως αν ο Ράμα κερδίσει 71 έδρες θα παραιτηθεί. Δήλωση την οποία μετά τις εκλογές ανασκεύασε δηλώνοντας πως ο Ράμα δεν κέρδισε την πλειοψηφία με δίκαιές εκλογές.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια