Καλύτερα ο Νίκος, ο Βαγγέλης και ο Βαγγέλης, παρά ο Bledi και ο Gezim

Έχω γράψει τους λόγους για τους οποίους θεωρώ λάθος την συμμετοχή υποψηφίων της ΕΕΜ στα αλβανικά κόμματα και τους λόγους που είναι απαραίτητη για μια μειονότητα η αυτόνομη συμμετοχή σε γενικές εκλογές. Αυτό ήταν άλλωστε η βασική πολιτική αρχή της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, την οποία και ψήφισα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχε. Απ' ότι φαίνεται η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει απωλέσει πολλές από τις πολιτικές αρχές της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε στον δρόμο που έχει επιλέξει -με τον τρόπο που το έχει επιλέξει.
Ως εκ τούτου σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορούσα να ψηφίσω, γιατί δεν έχω κάποιον λόγο να παραβιάσω τις αρχές μου ψηφίζοντας αλβανικό κόμμα.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα πετροβολήσουμε αυτούς που μπορούν και θέλουν να το κάνουν. Άλλωστε οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι δεν τους έδωσαν κι άλλη επιλογή.

Ο τίτλος του κειμένου απευθύνεται σε αυτούς που μπορούν και θέλουν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Ασφαλώς δεν έχει να κάνει με κάποιον ρατσιστικό ή εθνικιστικό ζήλο, μακριά από μένα αυτά, έχει να κάνει με την κοινή λογική και την καλύτερη δυνατή, τηρουμένων των αναλογιών, εκπροσώπηση της ΕΕΜ στην αλβανική βουλή.

Έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο την αριθμητική αυτών των εκλογών, από την οποία προκύπτει πως τρεις είναι οι υποψήφιοι, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, που έχουν πιθανότητες εκλογής και μάλιστα καλές πιθανότητες.
Παρόλο που και οι τρεις είναι σε διαφορετικά κόμματα, το θετικό της υπόθεσης είναι πως πρόκειται για υποψηφίους διαφορετικών εκλογικών Περιφερειών, κάτι το οποίο σημαίνει πως πρακτικά δεν ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλον.
Ως εκ τούτου, χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με τους υπόλοιπους υποψηφίους, μέλη της ΕΕΜ, για καθαρά πρακτικούς λόγους συμφέροντος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αν ψήφιζα:
- Στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, θα έβαζα έναν σταυρό στην σειρά 6, αριθμό 1
- Στην Περιφέρεια Αυλώνας, θα έβαζα έναν σταυρό στη σειρά 12, αριθμό 5 
- Στην Περιφέρεια Τιράνων, θα έβαζα έναν σταυρό στη σειρά 9, αριθμό 11

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια

  1. Λάθος κάνατε ή σκοπιμότητα; Το 12 στα Τίρανα είναι υποψήφια των τσάμηδων Μεσίλα Ντόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών