Στη Δερβιτσάνη βρέθηκε η κινητή μονάδα της Αντικαρκινικής Ελληνικής Εταιρείας

 

Η κινητή μονάδα της Αντικαρκινικής Ελληνικής Εταιρείας εγκαταστάθηκε την Πέμπτη στη Δερβιτσανη, όπου προσήλθαν δεκάδες γυναίκες για προληπτικό έλεγχο καρκίνου του μαστού , μέσω της μαστογραφίας.

Ο Δήμαρχος Δροπολης, Δημήτρης Τόλης, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της περιοχής, έλαβαν όλα τα απαραίτητα προκαταρκτικά μέτρα ,ώστε να είχε αίσια έκβαση η όλη διαδικασία.
Παράλληλα, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Ελληνικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο, καθώς και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριο Σαχαριδη.

Το απόγευμα έφτασε στη Δερβιτσανη και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου, συνοδευόμενη από την Σύμβουλο 'Β της Πρεσβείας, Μαρκέλλα Μεγαλοκονομου, τις οποίες υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, Δημήτρης Τόλης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, καθώς κι ο γιατρός, Γιάννης Κώστας, παιδί από το χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που υπηρετεί στα Γιάννενα.

Προηγήθηκε μια σεμνή τελετή, όπου ο Δήμαρχος Δροπολης, αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Ελληνικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Ο κύριος Τόλης, ευχαρίστησε την κυρία Σοφία Φιλιππίδου, η οποία έλαβε την πρωτοβουλία γι' αυτή την εξυπηρέτηση στις γυναίκες του Δήμου Δρόπολης, την Αντικαρκινική Εταιρία Ελλάδας και τον Πρόεδρο, Ευάγγελο Φιλόπουλο, καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τον Πρόεδρο της, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος είναι και Δήμαρχος Τρικκαίων, αδερφός Δήμος με το Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια