Δερβιτσάνη: Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου


Επετειακή Εκδήλωση αφιερωμένη στο Έπος του '40 διοργάνωσε σήμερα στο Πολιτιστικό Μέγαρο και σε συνεργασία με το Ενιαίο Σχολείο Δερβιτσανης ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου.
Ενώ η είσοδος του χωριού και η κεντρική πλατεία είχαν στολιστεί με τα εθνικά μας σύμβολα, η αίθουσα του Πολιτιστικού Μεγάρου αντήχησε από τις φωνές των παιδιών.

Τίμησαν με την παρουσία τους : ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου, κ. Δημήτρης Τόλης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, κ. Δημήτριος Σαχαρίδης, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, κ. Odise Kote, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργυροκάστρου, κα. Lindita Rova, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Παιδείας Φοινίκη- Δροπολη, κα Ελευθερία Βάσσου κ.λ.π.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου, κ. Δημήτρης Τόλης , τόνισε ότι οι Δροπολιτες και οι Πωγωνισιοι είναι υπερήφανοι, διότι συμμετείχαν ενεργά στον ελληνοϊταλικό Πόλεμο, πέραν του ότι φιλοξένησαν του Έλληνες Φαντάρους και συντηρούν εδώ και 81 χρόνια τώρα τα οστά των Ηρώων.
Επίσης, στο δικό του χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, κ. Δημήτριος Σαχαριδης, τόνισε πως τα μηνύματα του 1940 παραμένουν επίκαιρα, ενώ θα πρέπει να υμνήσουμε την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Η Εκδήλωση άρχισε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τον Αγώνα των Ελλήνων ενάντια του Φασισμού και συνέχισε με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Ενιαίου Σχολείου Δερβιτσανης.


Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια