Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Αριστοτέλης Πάνου


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλης Πάνου.

Ο Αριστοτέλης Πάνου γεννήθηκε στο χωριό Βανίστα της Κάτω Δρόπολης στις 13 Δεκεμβρίου 1933, όπου πήρε τα πρώτα του μαθήματα στη μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά. Το 1951 αποφοίτησε με χρυσό μετάλλιο από την Οικονομική Τεχνική Σχολή των Τιράνων και το 1955 αποφοίτησε με άριστα από το Ανώτατο Οικονομικό Ινστιτούτο της Μόσχας. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε ως ειδικός στο Υπουργείο Οικονομικών και τα έτη 1956-1980 διετέλεσε λέκτορας στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Τιράνων.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Πάνου ανέλαβε τη θέση του Τομεάρχη στο Ινστιτούτο Οικονομικών Σπουδών, το οποίο υπαγόταν στην Ακαδημία Επιστημών. Μετά το 1989 ο Αριστοτέλης Πανου διορίστηκε ως εξωτερικός λέκτορας στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Τιράνων και στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο της Αλβανίας. Κατά τα έτη 1955-2015 δημοσίευσε πολλά βιβλία, μονογραφίες, μελέτες και επιστημονικά άρθρα σχετικά με την οικονομική-χρηματοοικονομική ανάλυση, τη λογιστική, τη χρηματοδότηση και την οικονομική επιστήμη γενικότερα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Αριστοτέλης Πάνου βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, για τη συμβολή του στον τομέα των Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια