Αλβανία: Ποιοι πολιτικοί είναι πιο δημοφιλείς στα κοινωνικά δίκτυα

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τη βασική γέφυρα της σημερινής επικοινωνίας των πολιτικών με τους υποστηρικτές τους, αλλά και με τα ΜΜΕ. Αυτή η μορφή επικοινωνίας χρησιμοποιείται μαζικά τα τελευταία χρόνια και στην Αλβανία.
Από μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα, με επίκεντρο το Facebook, ως την πιο χρησιμοποιούμενη εφαρμογή από Αλβανούς πολιτικούς, κάναμε μια κατάταξη για το ποιος έχει τους περισσότερους ακόλουθους.

Επικεφαλής της λίστας είναι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα με πάνω από 1,5 εκατομμύριο ακόλουθους. Πιο συχνές είναι και οι αναρτήσεις του Ράμα, τόσο για διαφήμιση της δουλειάς που έγινε, όσο και για διάφορα θέματα.
Ο δεύτερος πιο ακολουθούμενος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Έχει 1,1 προφίλ πολιτών που τον ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Μετά από αυτόν, αλλά με σημαντική διαφορά, βρίσκεται ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα.

Ο τελευταίος έχει 657 χιλιάδες followers και ακολουθεί ο δήμαρχος των Τιράνων Erion Veliaj. Έχει 534 χιλιάδες followers. Ακολουθεί την κατάταξη ο Πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει 158 χιλιάδες ακολούθους. Τους λιγότερους ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα από τους βασικούς πολιτικούς παράγοντες έχει η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης, Monika Kryemadhi με 93 χιλιάδες followers.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια