Ο Ράμα βραβεύεται στις ΗΠΑ για την υποδοχή Αφγανών προσφύγων

Νωρίτερα σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, απονεμήθηκε το βραβείο «Vital Voices Global».
Η Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και μιας εκ των ιδρυτών του ιδρύματος «Vital Voices Global Partnership», που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, απένειμε στον Αλβανό πρωθυπουργό αυτό το βραβείο, επαινώντας τον για τη συνεισφορά του στην προστασία περισσότερων από 1.000 Αφγανών που έφυγαν μετά την κυριαρχία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην τελετή απονομής, η κ. Κλίντον εξήρε το έργο του Αλβανού πρωθυπουργού και τη συμβολή του στην προώθηση της ισότητας των φύλων, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Ράμα αποτελείται κυρίως από γυναίκες υπουργούς.
«Ο πρωθυπουργός Ράμα άνοιξε τις πόρτες στη χώρα του, για τους πολίτες του Αφγανιστάν, κυρίως γυναίκες που έχουν ανάγκη, και χάρη στην ηγεσία του και τις προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης, περισσότεροι από 1.000 Αφγανοί που απομακρύνθηκαν είναι πλέον ασφαλείς στην Αλβανία», είπε η Κλίντον.

Ο Πρωθυπουργός Ράμα δήλωσε ότι νιώθει περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο οι Αλβανοί δέχτηκαν και υποδέχτηκαν Αφγανούς πρόσφυγες στις πόλεις τους.
«Είμαστε μια μικρή χώρα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα κανενός πολέμου και πηγαίνουμε στον πόλεμο όποτε μας το λένε οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αν δεν μπορούμε καν να είμαστε εκεί, όταν οι άνθρωποι μας ζητούν βοήθεια, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ηρωικές πράξεις των μανάδων και των πατεράδων μας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τότε γιατί να είμαστε ακόμη και μέλος του ΝΑΤΟ; Και ποια θα ήταν η αξία μας στο τέλος της ημέρας;» είπε ο Ράμα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια