Στην Αλβανία ο Ερντογάν - Η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού πριν 13 χρόνια

Επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα πραγματοποιεί στα Τίρανα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο διεθνές αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» θα τον υποδεχτεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα .

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην πόλη Kurbin για να δει από κοντά τους καρπούς της τουρκικής κρατικής βοήθειας για την ανοικοδόμηση της περιοχής μετά τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου του 2019 -τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ. Ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει 524 διαμερίσματα κατοικιών, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν οικογένειες.

Μετα τη συνάντηση του με τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο Ερντογάν στα Τίρανα θα επισκεφθεί το τζαμί του Ετέμ Μπέι , το οποίο έχει κτιστεί από την Τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει η ομιλία του στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, τον περασμένο Ιανουάριο , ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έγινε δεκτός με μια μεγάλη στρατιωτική τελετή από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Επισημαίνουμε πως δεν είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αλβανία, την οποία την έχουν επισκεφτεί τα τελευταία χρόνια από τις γειτονικές χώρες, ο Σέρβος πρόεδρος Βουτσιτς, οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, Βόρειας Μακεδονίας, Ιταλίας, Μαυροβουνίου , Ρουμανίας, Βουλγαρίας.

Ωστόσο η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού ήταν αυτή του Κώστα Καραμανλή τον Απρίλιο του 2009!!!!

Αλέξανδρος Μάρκου

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια