Αντίστροφη μέτρηση για τις τοπικές ενδιάμεσες εκλογές της Αλβανίας

Οι πολίτες σε 6 δήμους θα ψηφίσουν για τους νέους τους δημάρχους στις δημοτικές εκλογές της 6ης Μαρτίου.
Αυτές οι έκτακτες εκλογές θα είναι μια σημαντική δοκιμασία για τα κύρια πολιτικά κόμματα της χώρας, καθώς ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων της Αλβανίας, θα μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους τον Μάρτιο.

Ο μεγαλύτερος δήμος σε αυτές τις εκλογές θα είναι το Δυρράχιο, που έχει περίπου 110 χιλιάδες ψηφοφόρους. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει κερδίσει καμία εκλογική αναμέτρηση στο Δυρράχιο, τις τελευταίες 2 δεκαετίες.
Ο δεύτερος είναι ο Δήμος της Σκόδρας ο οποίος έχει περίπου 70.000 ψηφοφόρους και είναι επίσης γνωστός ως «Δημοκρατικό προπύργιο» – ωστόσο, με την τελευταία ρήξη εντός του ΔΚ τίθεται εν αμφιβόλω η πιθανότητα να κερδίσει το ΔΚ και αυτόν τον δήμο.
Τρίτος στη λίστα κατατάσσεται ο Δήμος Λούσνια, με περίπου 49.000 ψηφοφόρους, ακολουθούμενος από τον δήμο Ντίμπρας με 30.000, τον δήμο Βορα με 16.000 και τον δήμο Ρογκοζίνα με 11.000.

Πιθανοί υποψήφιοι
Στον δήμο του Δυρραχίου, η παραιτηθέισα δήμαρχος Emirjana Sako αναμένεται να είναι η υποψήφια των Σοσιαλιστών για να ολοκληρώσει τη θητεία της. Ο επικεφαλής του παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Δυρράχιο, Luan Hoti, προσφέρθηκε στον Λουλζίμ Μπάσα ως υποψήφιος για το δήμο, ενώ η ομάδα του Μπερίσα αναμένεται να πάει στο όνομα του πρώην νούμερο 2 του παραρτήματος του Δυρραχίου, Ardjan Muka.
Μια γυναίκα αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα και στη Σκόδρα. Η Majlinda Angoni, νομάρχης της περιφέρειας αναμένεται να επισημοποιηθεί ως υποψήφια για το Δήμο. Η δήμαρχος Voltana Ademi θα επιδιώξει εντολή όπως προτείνει η Επιτροπή Επανίδρυσης, αλλά προτεινόμενο όνομα είναι και αυτό του πρώην βουλευτή, Bardh Spahia. Το όνομα που αναφέρεται περισσότερο από το ΔΚ είναι αυτό του Xhemal Bushati.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια