Μπερίσα: Σήμερα ο κόσμος είδε επιτέλους μια πραγματική αντιπολίτευσης

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη μιας προσωρινής επιτροπής που έχει επιφορτιστεί να μεταρρυθμίσει το Δημοκρατικό Κόμμα, κατά την οποία δήλωσε ότι η σημερινή διαμαρτυρία ήταν ειρηνική. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΚ επανέλαβε ότι η μάχη δεν είναι για ένα αξίωμα αλλά ενάντια στις «εχθρικές προσπάθειες του Έντι Ράμα να εξαλείψει τον πολιτικό πλουραλισμό στην Αλβανία».
«Είμαστε σε μια αποστολή εξαιρετικής και ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση του πολιτικού πλουραλισμού στην Αλβανία. Σήμερα, μετά από 9 χρόνια, οι Αλβανοί είδαν επιτέλους μια πραγματική δύναμη αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο Μπερίσα ισχυρίστηκε ότι η σημερινή διαμαρτυρία χρησίμευσε για να αποδείξει ότι ο Μπάσα βρίσκεται σε εγκληματική συμμαχία με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα εναντίον των Δημοκρατικών του έθνους. «Αυτή η διαμαρτυρία είχε στόχο να ανοίξει τις θωρακισμένες πόρτες που κλειδώθηκαν από τον Έντι Ράμα και τον όμηρο του Λουλζίμ Μπάσα», είπε.
Ο Μπερίσα κατηγόρησε την κρατική αστυνομία ότι συνέλαβε δώδεκα διαδηλωτές μόνο επειδή συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Μπάσα: Σήμερα σήμανε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Μπερίσα
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα απευθύνεται στους πολίτες μέσω συνέντευξης Τύπου λίγο μετά την ολοκλήρωση διαμαρτυρίας που τον καλούσε να εκκενώσει το γραφείο. Πριν από τη συνέντευξη, ο Μπάσα έκανε τους δημοσιογράφους μια μικρή περιήγηση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να τους δείξει τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Ο Μπάσα είπε ότι είχε προειδοποιηθεί για την πιθανή «βίαιη πολιορκία», προσθέτοντας ότι αυτό που αρχικά είχε περιγραφεί ως «εκδημοκρατιστικό κίνημα» έδειξε τα αληθινά του χρώματα λίγο αργότερα.
Σύμφωνα με τον Μπάσα, σήμερα σήμανε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Μπερίσα και προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να το δουν ως ευκαιρία να αποστασιοποιηθούν μια για πάντα από τη «σκοτεινή του κληρονομιά». «Η 8η Ιανουαρίου θα παραμείνει το σήμα κατατεθέν αυτής της τραγωδίας», δήλωσε ο Μπάσα.

Ο Μπάσα πρόσθεσε επίσης ότι ο Μπερίσα θα πληρώσει «τις οφειλές του στη δικαιοσύνη και όχι πλέον στους Δημοκρατικούς». Εξήρε την παρέμβαση της Κρατικής Αστυνομίας αλλά εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον ρόλο των υψηλόβαθμων αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια