Γιατί η Ζαχάροβα αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα

Ειδικά αναφορά στη χώρα μας έκανε η εκπρόσωπος τύπου της Ρωσίας κ. Ζαχάροβα κατηγορώντας Έλληνες ανώτατους αξιωματούχους για αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία. Δεν αναφέρθηκε στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, κ.λπ, αλλά στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι οι επιλογές που έχει κάνει η χώρα μας σε σχέση με τις ΗΠΑ σχετικά με την παραχώρηση των βάσεων και κυρίως της Αλεξανδρούπολης αλλά και η ιστορική σχέση των δύο λαών. Στην τελευταία επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για δύο λαούς που «αλληλοσυνδέονται», αναφέρθηκε στη 200ή επέτειο της ελληνικής επανάστασης υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του ήταν από τις πρώτες που «αναγνώρισε το ελληνικό κράτος».

Προφανώς «Ανήκομεν είς την Δύσιν» και οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας, καθόσον στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν μόνο συμφέροντα, αλλά : «Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή», όπως δήλωσε η κ. Ζαχάροβα.

Λάμπρος Τζούμης
Αντιστράτηγος Ε.Α.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια