Ουκρανία: Χτυπήθηκε το αλβανικό προξενείο στο Χάρκοβο

Το κτίριο του προξενείου της Αλβανίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας καταστρέφεται, ως αποτέλεσμα των συνεχών ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με ανάρτηση της αλβανικής πρεσβείας.

«Στις 6 Μαρτίου στις 23:15 χτυπήθηκε το Προξενείο της Δημοκρατίας της Αλβανίας
Ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη Χάρκοβο, αρκετές οβίδες έπληξαν το κτίριο στο St. Academic Proskura 1, όπου βρίσκεται το Προξενείο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ξέσπασε πυρκαγιά, καταστράφηκε η πρόσοψη του κτιρίου.
Ο Πρόξενος και το προσωπικό του προξενείου είναι επί του παρόντος ασφαλείς.», σημειώνει σε ανάρτησή της η Πρεσβεία της Αλβανίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας με δική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
«Η Αλβανία καταδικάζει σθεναρά τη ρωσική επιθετικότητα που οδήγησε στην καταστροφή του προξενείου της Αλβανίας στο Χάρκοβο. Οι δράστες θα λογοδοτήσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε ότι η Αλβανία περιλαμβάνεται στη λίστα με χώρες που καταδικάζουν τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας, ενώ σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε διάταγμα που τοποθετούσε την Αλβανία στη λίστα των χωρών που δεν είναι φιλικές προς τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια