Ομόνοια Χιμάρας: Δεύτερη μέρα κατεδαφίσεων και αυθαιρεσιών στη Χιμάρα

Σαν να μην έφτανε ο πόνος για την απώλεια της περιουσίας τους, οι ιδιοκτήτες των κατεδαφισμένων επιχειρήσεων βρέθηκαν αντιμέτωποι και με τον εμπαιγμό των Κυβερνώντων. Χθες, ενώ βρισκόταν στη Χιμάρα ο Υφυπουργός Εσωτερικών – κύριος Άντι Μαχίλα, δεν καταδέχτηκε να συναντήσει τους ενδιαφερόμενους, αλλά τους ενημέρωσαν ότι σήμερα στις 10πμ, η Υπουργός Τουρισμού – κυρία Μιρέλα Κουμπάρο - θα ερχόταν στο Λιβάδι να συνομιλήσει με τους κατοίκους, η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια.

Την ώρα που αναμενόταν η άφιξη της Υπουργού, αντ’ αυτής εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες και ξεκίνησαν τις κατεδαφίσεις. Ταυτόχρονα, η Υπουργός βρισκόταν στις Δρυμάδες, συνεπικουρούμενη από τον κύριο Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Αυλώνος, επιτηρώντας τις στρατηγικές επιχειρήσεις των πολιτικών της φίλων. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι για κάποιους από τους στρατηγικούς επενδυτές που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χιμάρας, η Εισαγγελία Διαφθοράς (SPAK) μόλις χθες εξέδωσε σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς, δολοφονίες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σήμερα το πρωί, τα συνεργεία κατεδαφίσεων της υπηρεσίας ΙΚΜΤ, συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο, γκρεμίζοντας άλλες 5 ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής στην παραλία του Λιβαδιού.

Σας παραθέτουμε τα ονόματα των ιδιοκτητών, των οποίων οι επιχειρήσεις κατεδαφίστηκαν:
- Κοκαβέσης Παντελής*
- Δημογιάννης Μιχάλης*
- Κονόμης Αλέξανδρος*
- Κοκαβέσης Γκίκας
- Ρόντος Αθανάσιος
- Μπολλάνος Αχιλλέας
- Μπολλάνος Κλεάνθης
- Κοκαβέσης Χρήστος

(***συνιδιοκτήτες της ίδιας επιχείρησης)

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, δεν υπάρχει καμία διαφάνεια και δεν δίνεται στους κατοίκους έγκαιρη ενημέρωση, φήμες λένε ότι για αύριο 21/5/2022 είναι προγραμματισμένη η κατεδάφιση άλλων 5 επιχειρήσεων ντόπιων κατοίκων.
Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, από τα ονόματα των ιδιοκτητών, κοινός παρανομαστής όλων είναι ότι πρόκειται για γηγενείς Έλληνες κατοίκους. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώσουμε ότι οι ζημιωθέντες ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι ένας από τους ιδιοκτήτες του οποίου η επιχείρηση κατεδαφίστηκε (και η οποία λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια), είναι Αντιδήμαρχος Χιμάρας διορισμένος από το κυβερνών κόμμα (Σημείωση: στην Αλβανία οι Αντιδήμαρχοι διορίζονται, δεν εκλέγονται).

Οι μεθοδεύσεις αυτές εναντίον των συγκεκριμένων ιδιοκτητών έχουν συγκεκριμένο στόχο να τους προκαλέσουν οικονομική ζημιά, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν την παραμονή και διαβίωσή τους στη γη των προγόνων τους.
Είναι σαφές ότι η κοινότητά μας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση, συγκεκαλυμμένη. Η μόνη μας ελπίδα να αποκρούσουμε αυτές τις μεθοδεύσεις είναι η πολυπόθητη ενότητά μας.

Χιμαρα, 20 Μαίου 2022

Δείτε ακόμη:

Σχόλια