Συστάθηκε η επιτροπή της ΕΕΜ για την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία

Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία, η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών. Η απογραφή αφορά άμεσα την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τα μέλη της.

Για τον λόγο αυτό, οι δήμαρχοι Φοινικαίων και Δρόπολης, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας, η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών και η Ένωση Χειμαρριωτών, έχουν από τις 14 Μαΐου αποφασίσει την σύσταση Επιτροπής με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την μαζική συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στην απογραφή.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους:
  1. Μπελέρης Φρέντης, Πρόεδρος Ομόνοιας Χιμάρας
  2. Γεροντάτης Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική
  3. Αγγελής Άλκης, Εκπρόσωπος Δήμου Φοινικαίων
  4. Σέλλιου Ευθυμία, Εκπρόσωπος Δήμου Δρόπολης
  5. Καλογέρης Αντώνης, Εκπρόσωπος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ομόφωνα ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μαζικής συμμετοχής στην απογραφή, στις άμεσες δράσεις της επιτροπής συγκαταλέγονται:
  • Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης στις εγκαταστάσεις της επιτροπής στην Αθήνα
  • Ενημέρωση και κάλεσμα σε συνεργασία, προς όλους τους συλλόγους και άλλους φορείς.
  • Συγκρότηση ομάδας προσωπικοτήτων που θα συνδράμουν στην ευαισθητοποίηση των συμπατριωτών μας.
  • Δημιουργία και διανομή έντυπου υλικού.
  • Παρουσία στο διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Βορειοηπειρώτες, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, με μόνο κριτήριο την κοινή μας εθνική καταγωγή, να συμμετέχουν σε αυτήν την ενωτική προσπάθεια.
«Με χαρά, τιμή και αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόκληση να ηγηθώ αυτής της εθνικής προσπάθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου για την εμπιστοσύνη και να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το ανθρωπίνως δυνατό για την επιτυχία του μέγιστου εθνικού στόχου.
Δεν χωράει αμφιβολία  οτι όλοι καλοί είμαστε, αλλά τελικά πόσοι είμαστε ;!», σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της επιτροπής Φρέντης Μπελέρης.


Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email apografieem@gmail.com. Σύντομα θα γίνουν διαθέσιμα τα τηλέφωνα επικοινωνίας και οι λογαριασμοί της επιτροπής στα κοινωνικά δίκτυα. 

Σχόλια