Μπερίσα για την 31η επέτειο του Σοσιαλιστικού Κόμματος: «Μόνο επέτειος αλλαγής ονόματος»

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα γιορτάζει σήμερα την 31η επέτειο από τη δημιουργία του. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα αντέδρασε λέγοντας ότι είναι μόνο η επέτειος της αλλαγής του ονόματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα «ιδρύθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1941 από τους Σέρβους Miladin Popovic και Dusan Mugosha ως Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας. Λόγω της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου ως πραγματικό τρομοκρατικό κόμμα, μετά τον πόλεμο το Το όνομα άλλαξε από το ΚΚΑ σε Αλβανικό Εργατικό Κόμμα και πάλι λόγω της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που ως κόμμα-κράτος, υπό την ηγεσία του αιμοδιψή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα για δεκαετίες στην εξουσία, αναγκάστηκε στις 12 Ιουνίου 1992, να αλλάξει το όνομά του σε Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας» .

Ο Μπερίσα λέει ότι μετά από πολλές προσπάθειες του Φάτος Νάνο για μεταρρυθμίσεις, υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα, έγινε και πάλι κόμμα-κράτος. Προσθέτει επίσης ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έκλεισε τις πόρτες της ΕΕ για την Αλβανία.
«Αυτό το κόμμα, με επικεφαλής τον Έντι Ράμα, έχτισε το πρώτο και μοναδικό ναρκοκράτος στην Ευρώπη και ως κρατικό κόμμα, εγκατέστησε μετά από 31 χρόνια, τον πλήρη μονισμό στην Αλβανία!
Αυτά τα 9 χρόνια στην εξουσία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έκλεισε τις πόρτες της ΕΕ για την Αλβανία! Ο Έντι Ράμα, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τις εγκληματικές του διασυνδέσεις, μετέτρεψε την Αλβανία σε επιχειρησιακό επίκεντρο εγκληματικών οργανώσεων στην περιοχή, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή», προσθέτει ο Μπερίσα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια