Εκλογικό κέντρο η αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα σύμφωνα με την αλβανική αντιπολίτευση

Το σκάνδαλο που έχει κάνει η αλβανική κυβέρνηση με την αλβανική πρεσβεία στην Ελλάδα κατήγγειλε ο γραμματέας Μετανάστευσης στο Δημοκρατικό Κόμμα, Ίντριτ Χότζα.
Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο Χότζα είπε ότι από τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στο ΔΚ, η αλβανική πρεσβεία στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τον Χότζα, η υπουργός Mirela Kumbaro, ο γενικός γραμματέας Damian Gjiknuri και ο βουλευτής Laert Duro πραγματοποίησαν εσωκομματική συνάντηση στην αλβανική πρεσβεία.
Έρευνα για τα τρία στελέχη του ΣΚ που παραβίασαν το νόμο ζητά το ΔΚ. Επίσης, καταδικάζει τον διορισμό του στρατιωτικού ακόλουθου Roland Berxhani ως συντονιστή για τις εκλογές στο παράρτημα του ΣΚ στην Αθήνα.

Η δήλωση του Χότζα:
Σε εκλογικό γραφείο του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει μετατραπεί η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα.
Επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έλαβε το Δημοκρατικό Κόμμα κάνουν λόγο για διοργάνωση εσωκομματικής σύσκεψης στις εγκαταστάσεις της αλβανικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα.

Παραβιάζοντας κάθε νόμο του κράτους και κώδικα δεοντολογίας, ανώτερα στελέχη του ΣΚ προήδρευσαν σε οργανωτική-εκλογική συνεδρίαση το Σάββατο, εντός των γραφείων όπου βρίσκεται το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Αλβανίας.
Η καθιέρωση κομματικών σημαιών και συμβόλων είναι ντροπή και βεβήλωση της ιδέας του κράτους.

Η οικειοποίηση εθνικών συμβόλων, κρατικών χώρων και η εκτροπή της βούλησης των Αλβανών φορολογουμένων για κομματικούς σκοπούς, είναι ένα μαύρο ρεκόρ που δεν τιμά ούτε το κράτος, ούτε ένα κανονικό ΣΚ.
Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει σθεναρά την παρουσία στη συνάντηση και τη συμμετοχή της υπουργού Mirela Kumbaro, του Γενικού Γραμματέα Damian Gjiknuri και του βουλευτή Laert Duro και καλεί τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν αυτή την κατάφωρη παραβίαση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει και μια δεύτερη παράβαση, τον διορισμό του στρατιωτικού ακόλουθου Roland Berxhani ως συντονιστή για τις εκλογές στο παράρτημα του ΣΚ στην Αθήνα.
Η εμπλοκή ενός αξιωματούχου, ακόμη περισσότερο ενός στρατιωτικού ακόλουθου στο κομματικό έργο, όχι μόνο υπονομεύει την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων μιας χώρας του ΝΑΤΟ, αλλά μειώνει την αξιοπιστία της πρεσβείας και του αλβανικού κράτους μεταξύ των εκεί συμπατριωτών μας.

Η επιστροφή της πρεσβείας στο γραφείο με το παράρτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του κυβερνώντος κόμματος κατά του κράτους και της εικόνας της Αλβανίας.
Καλούμε τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα να μας ενημερώνουν για τυχόν παραβιάσεις και προβλήματα που έχουν εκεί.
Το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι δίπλα τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχόλια