Κλιμακώνεται η κατάσταση στη Δρόπολη - Στο νοσοκομείο κάτοικος της Φράστανης (Βίντεο)

Κάτοικος στο χωριό Φράστανη της Κάτω Δρόπολης βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος στην είσοδο του χωριού από ασφυξία που του προκάλεσαν οι καπνοί, στην προσπάθεια του να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που απειλεί χωριά της Κάτω Δρόπολης.
Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου, ενώ, λόγω της κρίσιμης κατάστασής του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. 

Κινδυνεύουν σπίτια στα χωριά, με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει λίγα μέτρα από τα σπίτια, με την πυρκαγιά να εξαπλώνεται ραγδαία, ευνοημένη από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον αέρα.
Οι πυροσβεστικές ομάδες φαίνεται να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ ζητήθηκε βοήθεια από την Ελλάδα, η οποία έχει στείλει δύο αεροπλάνα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Για την κατάσταση των πυρκαγιών που έχουν τυλίξει αρκετά χωριά μίλησε ο δήμαρχος Δρόπολης, Δημήτρης Τόλης, ο οποίος είπε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε ταυτόχρονα στα χωριά και ο άνεμος έκανε αδύνατη την επέμβαση.
«Η κατάσταση δεν ήταν ήρεμη, η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε όλα τα χωριά με τη μία και ο αέρας έχει καταστήσει αδύνατη την επέμβαση των δυνάμεων και την κατάσβεση της φωτιάς. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα. Έχω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για τον δήμο Αργυροκάστρου, για την πυροσβεστική, για τον δήμο Μεμαλίας. Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας ήταν όλες δίπλα μας και μας στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση», είπε ο Τόλης.

Ανέφερε ότι η φωτιά βρισκόταν πολύ κοντά στα σπίτια, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν υπάρχει απολογισμός για τις ζημιές, αλλά είναι γνωστό ότι κάηκαν βοσκοτόπια και στάβλος χωρίς βοοειδή.
«Η φωτιά ήταν στο χωριό Λούγκαρη, δύο μέτρα κοντά σε ένα σπίτι. Εκεί σώσαμε ένα σπίτι. Από το πρωί ασχολούμαστε με αυτό, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό. Ακόμα δεν έχουμε απολογισμό, αλλά έχουν καεί τα βοσκοτόπια και ένας αχυρώνας στο χωριό Γκορίτσα. Η περιοχή είναι μεγάλη και ακόμα δεν μπορώ να πω τι έχει καεί», είπε.

Περαιτέρω, ο Τόλης ζήτησε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στη δικαιοσύνη, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην αστυνομία και την πυροσβεστική.
«Εύχομαι οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση να βρεθούν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό. Και η αστυνομία και η πυροσβεστική θα έχουν τη στήριξή μας σε αυτή την κατάσταση γιατί είναι μια κατάσταση που θα καίγονταν σπίτια», είπε.

Ο Τόλης ευχαρίστησε επίσης το ελληνικό κράτος, το οποίο έστειλε δύο αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους που βγήκαν μόνοι τους και βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Είμαι ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση που μας επέτρεψε δύο παρεμβάσεις από αέρος. Ήταν μεγάλη βοήθεια γιατί η φωτιά είχε ύψος 13 μέτρα, κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει», είπε ο Τόλης.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια